Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #13 header

Weekmenu #13: vrolijk Pasen

Tijd voor weekmenu nummer 13! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer vind je in het weekmenu recepten die het ook heel goed doen tijdens de paasmaaltijd(en). Aan jou de keuze of je vast proefdraait deze week en de lekkerste recepten met Pasen herhaalt óf je maakt alles gewoon ineens tijdens het paasweekend. En uiteraard vind je ook een super lekker paasbakseltje op de zondag. Alvast fijne Pasen!

Weekmenu #13

 

Maandag: tajine met kip, spinazie, krieltjes en tomatensaus
Dit recept maakte ik ‘vroeger’ toen de man en ik net samenwoonden regelmatig. Ik besloot de tajine met kip weer eens in de herhaling te doen en met succes!

Dinsdag: frittata met gerookte zalm, courgette en tomaat
Frittata’s maak ik regelmatig. Dit keer werd het een frittata met gerookte zalm en courgette. Stukje brood of een frisse salade erbij en smullen maar! Heerlijk ook voor de goed gevulde tafel tijdens de paasbrunch.

Woensdag: knolselderijsalade met appel en cranberry’s
Knolselderij is niet alleen voor de erwtensoep. Samen met appel, cranberry’s en walnoten maakt ik er een heerlijke knolselderijsalade van. Ook deze doet het goed op de paas-tafel.

Donderdag: goed gevuld pastasalade recept
Als je op zoek bent naar een maaltijd die je prima in etappes kunt eten dan is dit pastasalade recept echt iets voor jou. Lekker én voedzaam! Handig als je met Pasen voor een buffetje gaat.

Vrijdag: quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas
Ik nam tijdens de vakantie in Frankrijk een fijne bakvorm mee. Die kwam goed van pas voor dit recept voor quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas. En quiche is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker met Pasen.

Zaterdag: verse eiersalade
Op zaterdag komt er hier regelmatig een groot dienblad vol lekkers op tafel als avondmaaltijd. Deze verse eiersalade staat er ook regelmatig op. Dus vul een hapjesplank met lekkere hapjes en leun achterover tijdens Pasen. Voor inspiratie kan ik je ook zeker het boek ‘Van de plank’ aanraden trouwens!

Zondag: brownies met paaseitjes
Op zoek naar een geschikt bakseltje om tijdens de paasdagen op tafel te zetten? Deze brownies met paaseitjes zijn je vriend. Check snel hoe je ze maakt!

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie