Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #9 header

Weekmenu #9: een vleugje wintersport

Tijd voor weekmenu nummer negen! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer is het thema ‘een vleugje wintersport’ want we zitten ten slotte middenin het seizoen. En of je nu wel of niet gaat skiën, lekkere recepten zijn altijd goed toch? Zaterdag is het Kaiserschmarrn-dag en zondag sluiten we de week af met een bakrecept en dat is uiteraard Apfelstrudel (what else).

Weekmenu #9

Weekmenu 9

Maandag: Tiroler Gröstl
Na de après-ski lekker aan de homemade Tiroler Gröstl! Met dit recept maak je het zelf, ook als je gewoon thuis in Nederland na een dag werken trek hebt in een flashback naar Oostenrijk. Guten Apetit!

Dinsdag: rigatoni bolognese
Op de piste is een bordje spaghetti bolognese een populair lunchgerecht. Ik combineerde de bolognesesaus voor de verandering eens met rigatoni. En ik moet zeggen: goed idee! Check het recept voor rigatoni bolognese en je maakt het ook zelf, thuis of tijdens de wintersport.

Woensdag: gebakken zuurkool
“Zuurkool met vette jus…” Sjef van Oekel lustte er wel pap van. Hoewel ik er vroeger geen fan van was is deze gebakken zuurkool variant heel goed te doen. Lekker met een braadworstje! #sauerkraut

Donderdag: snelle tomatensoep
Deze snelle tomatensoep staat echt in no time op tafel en dat is altijd fijn als je op vakantie bent. En lekker doorwarmen met een kom hete soep is ook heerlijk. Zet er nog een vers (kaiser)broodje met een smeerseltje bij en klaar ben je.

Vrijdag: risotto met tuinerwten, spek en ui
Als je het weekend wil beginnen met comfort food dan is deze risotto je vriend. De ingrediënten zijn ook prima verkrijgbaar tijdens de wintersport en na een dag op de piste fietst dit er wel in.

Zaterdag: und jetzt Kaiserschmarrn!
“Kaiserschmarrn bitte!” is een bestelling die regelmatig wordt geplaatst tijdens de wintersport bij de koffiestop. Heerlijk om ook af en toe zelf te maken. En ja, hij kwam een paar weekmenu’s geleden ook al voorbij maar dit recept hoort gewoon thuis in een wintersport-menu.

Zondag bakdag: Apfelstrudel, zo maak je ‘m in een handomdraai
Typisch wintersport in Oostenrijk dit. En soms heb je gewoon trek in een lekker bakseltje zonder daar uren voor in de keuken te staan. Deze apfelstrudel is in een handomdraai gemaakt!

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie