Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Knolselderijsalade met appel en cranberry’s
Knolselderijsalade met appel en cranberry foto

Knolselderijsalade met appel en cranberry’s

Knolselderij gebruik ik voornamelijk voor de erwtensoep, maar dit keer maakt ik er een knolselderijsalade van. Samen met appel, cranberry’s en walnoten werd het een heerlijke combi die voor herhaling vatbaar is. We aten er verder nog smashed potatoes en kophaasjes bij. Top maaltijd!

Thuis haalde mijn ouders nog wel eens ‘selleriesalade’, oftewel selderijsalade, voor op een toastje of de boterham. Toen vond ik het nooit zo geweldig, maar inmiddels vind ik het ook heel lekker. Deze knolselderijsalade is alleen meer geschikt als bijgerecht. En het is ook nog vrij snel gemaakt dus wat dat betreft hoef je het ook niet te laten.

Ingrediënten:

Knolselderijsalade met appel en cranberry foto 21 kleine knolselderij
2 appels
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
klein handje gedroogde cranberry’s
handje walnoten, gehakt
handje fijngehakte peterselie
peper en zout

Zo maak je deze knolselderijsalade:

1. Schil de knolselderij en snijd in stukken.

2. Schil de appel.

3. Rasp de knolselderij en appel en doe in een schaal.

4. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd en breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

5. Meng de dressing door de het appel/knolselderij mengsel en voeg de gedroogde cranberry’s, gehakte walnoten en peterselie naar smaak toe.

En, ga jij aan de slag met de recept voor knolselderijsalade met appel, cranberry’s en walnoten? Hoewel je er misschien je vraagtekens bij zet; het is echt een lekker recept!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord