Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Feelgood boekentips
Feelgood boekentips foto

Feelgood boekentips

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Op deze pagina verzamel ik vanaf nu (zomer 2021) alle feelgood boeken die ik gelezen heb, inclusief een kleine samenvatting zodat je een idee hebt waar het boek over gaat. Mocht je zelf boekentips voor mij hebben: altijd welkom! Voor nu, lekker scrollen door al dit fijne leesvoer. 

Zonnige dagen in het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer draait het om Willow die zich dagelijks bekommert om haar dementerende moeder Lynnie, haar eigenschoonmaakbedrijf Spic & Span en haar werk bij het Duincafé. Tijdens een schoonmaakklus ontmoet ze Tom. Stille (en superknappe) Tom met een verdrietig verleden. Kan Willow ruimte maken voor een relatie met Tom?

Ogen zo grijs als regen | Sophie Tal Men

Deel 1 van de feelgood Bretagne-serie. Over Marie-Lou die haar geboortedorp in de Franse bergen verlaat voor een baan als co-assistent in Brest. Spannend! Haar huis en huisgenoot Anna blijken een schot in de roos. En dan is er nog Matthieu, de neef van Anna. Hoewel ze duidelijk voor elkaar vallen gaat het moeizaam. Waarom?

Zomerloof | Jackie van Laren 
Na Lentegroen in het voorjaar was het nu tijd voor Zomerloof. Sylvie en Freek blijven om elkaar heen draaien tot ze uiteindelijk besluiten dat het ‘aan’ is. Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat er zich criminele activiteiten in het hoofdhuis en op het terrein van Freek afspelen… Op naar deel 3!
Sex & Vanity | Kevin Kwan
Over Lucy die naar Capri reist voor het (extravagante) huwelijk van haar vriendin. Daar ontmoet ze George die ze eerst maar irritant vindt. De aantrekkingskracht wint toch. Een paar jaar later, terug in New York, kiest Lucy ervoor een man te trouwen die de goedkeuring van haar rijke familie krijgt. Tot George voor haar staat…
 
Met een beetje geluk | Tamara Haagmans
Over Nicole die van haar tante een pretpark erft dat op het randje van faillissement balanceert. Vastbesloten er het beste van te maken, organisseert ze in het park. Marc, die eigenlijk had gehoopt het park te erven, helpt waar hij kan. Maar er gebeuren wel allerlei eigenaardige dingen. Wie zit daarachter? En die Marc is toch wel erg leuk… Heerlijk feelgood boek!
Het familiehotel van Sapphire Bay | Holly Martin
Over Aria die leeft voor het hotel en het eiland Sapphire Bay. Maar het hotel heeft een flinke opknapbeurt nodig om kans te maken op overleven. Als haar vader overlijdt komt alles in een stroomversnelling; het hotel, de relatie met haar zussen en dan is er nog knappe Noah… Fijn leesvoer!
Wen er maar aan | Maike Meijer
Over actrice M. die in het jaar voor ze 50 wordt een dagboek bijhoudt. Een nietsverhullend, schaamteloos en hilarisch dagboek waarvan de tranen je soms over de wangen rollen. Heerlijk leesvoer voor vrouwen (en mannen als ze nieuwsgierig zijn natuurlijk).
Een gouden gloed over Ruby Falls | Holly Martin
In deel 2 van deze serie over Jewel Island gaat het over zus Clover. Flink beschadigd door een vorige relatie vindt ze het knap lastig om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Voor Angel om precies te zijn, de assisitent van Noah uit deel 1. Met het geduld dat hij heeft en de wederzijdse aantrekkingskracht zetten ze stappen…
Droomuitzicht | Sarah Morgenthaler
Over ‘bergman’ Easton die als een blok valt voor actrice/regiseur River. Omdat niemand in Moose Springs wil meewerken aan de documentaire die ze maakt, huurt ze Easton in om haar team mee te nemen naar de top van Mount Veil. Dat wordt een mega spannende klim terwijl River en Easton ontdekken wat ze voor elkaar betekenen. Heerlijk boek!
Leuke nieuwe buren | Jane Fallon

Over Laura die na haar scheiding tijdelijk woornruimte vindt in een superchique buurt in London. Wanneer buur-snob Stella Laura ervan verdenkt een oogje op haar man Al te hebben, kijkt de rest van de straat haar niet meer aan. Laura ontdekt dat Al een nare verrassing voor Stella in petto heeft. Stella en Laura bedenken een plan…

 

Mocht je via deze pagina een bestelling doen bij Bol.com dan ontvang ik daar een heel klein percentage vergoeding voor. Daar merk jij niets van. De prijs is hetzelfde wanneer je rechtstreeks naar Bol gaat.

Voor mij is lezen heerlijk na een dag vol beeldschermen. Lekker even offline. Uiteraard zijn deze boeken er (meestal) ook als e-book. Je vindt ze vanzelf als je op de linkjes klikt. Ik wens je hoe dan ook heel veel leesplezier en een goed gevulde boekenkast!