Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Feelgood boekentips
Feelgood boekentips foto

Feelgood boekentips

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Op deze pagina verzamel ik vanaf nu (zomer 2021) alle feelgood boeken die ik gelezen heb, inclusief een kleine samenvatting zodat je een idee hebt waar het boek over gaat. Mocht je zelf boekentips voor mij hebben: altijd welkom! Voor nu, lekker scrollen door al dit fijne leesvoer. 

Het wonderbaarlijke wolparadijs | Manuela Inusa

In deel 4 uit de Valerie Lane-serie gaat het over Susan. Susan is eigenaresse van de wolwinkel en zet zich met liefde in voor de mensen die het niet zo getroffen hebben in het leven. Susan heeft nogal wat meegemaakt en is daardoor flink beschadigd. Hoewel ze met zichzelf heeft afgesproken nooit meer voor de liefde te gaan, wordt die belofte lastig als Stuart op haar pad komt. Zouden deze kerstdagen er dan toch ineens heel anders uitzien?

 
Branding | Jackie van Laren

Over Tjerk de stoere ex-comando die alle ballen van andere eilanders probeert hoog te houden. Daar heeft hij op zich best tijd voor want hij is single. En dan is daar de nieuwe burgemeester Alex die onverwacht een vrouw blijkt te zijn. Een vrouw die zowaar iets in de einzelganger weet los te maken. Ondertussen leven we mee met alle andere hoofdpersonen uit de eerdere boeken uit de serie. Genieten weer!

De kleine theetuin in de zon | Anne West

Over Laura die door politieke spelletjes haar baan als hoofdpatissier moet afstaan aan haar onuitstaanbare souschef. Als ze bijna tegelijkertijd een baan in de theetuin van Fleur krijgt aangeboden, vertrekt ze als tussenoplossing naar Texel. vastberaden snel weer in een tophotel aan de slag te kunnen, kijkt ze wat neer op de theetuin. Hoewel… langzaam maar zekere brengen de mensen op Texel haar aan het twijfelen.

Eens in je leven | Marijke Vos

Over Holly die na haar wilde jaren de rust heeft gevonden in een baan als lerares en bij haar verloofde John. Wanneer ze in ondertrouw gaan, blijkt er een kink in de kabel te zitten: ze is al getrouwd. Tien jaar geleden trouwde ze voor de lol met Charlie in Vegas. Wisten ze veel dat het om een officieel huwelijk ging. Er zit niets anders op dan met Charlie naar Vegas te reizen om de boel te fixen. Tijd om een en ander onder ogen te zien…

Een zomer vol verrassingen | Tessa Bailey

Over Piper die leeft voor uiterlijk vertoon. En dat allemaal van de centen van haar stiefvader. Tot ze echt te ver gaat en diezelfde stiefvader haar als straf naar het havenstadje van hun overleden vader stuurt. Hoewel de ontmoeting met stoere schipper Brendan niet direct geslaagd te noemen is, blijkt hij al snel reden te zijn voor Piper om te twijfelen of ze nog wel terug gaat naar L.A. om haar lege bestaan weer op te pakken…

De chocolaterie van je dromen | Manuela Inusa

Deel 2 uit de Valerie Lane-serie gaat over Keira, die de chocolaterie runt. Chocolade maken(en eten) is haar lust en haar leven. Dat ze daardoor wat steviger is geworden in de loop der tijd, vindt haar vriend Jordan maar niets en dat laat hij duidelijk weten ook. Keira wil haar relatie niet zomaar opgeven maar gelukkig is ze ook niet. Die ene vast klant, dat is pas een man naar haar hart…

Dolci d’amore | Sarah Kate Lynch

Over Lily die in de golfschoen van haar man ontdekt dat hij er een dubbelleven op nahoudt in Italië. Extra verdrietig omdat het tussen hen nooit is gelukt om kinderen te krijgen. Een verdriet dat haar heeft veranderd in een harde zakelijke Lily. In een dronken (en boze) bui besluit ze hem en zijn gezin te zoeken. Eenmaal in Toscane richt het ‘Genootschap van Sokkenstoppende Weduwen’ haar pijlen op Lily. Wat een heerlijk verhaal… Aanrader!

De theewinkel vol geluk | Manuela Inusa

Over Laurie die een theewinkel runt in Valerie Lane. Al maanden smacht ze stiekem naar Barry, de theeleverancier die iedere dinsdag haar bestelling komt brengen. Met wat hulp van de andere winkeleigenaressen uit het winkelstraatje, komt het eindelijk tot een date. Maar dan komt ex Peter de boel in de war schoppen. Laurie moet dealen met hem, haar eigen onzekerheden en haar ouders.

Het mooiste verhaal | Susan Wiggs

Over Natalie die haar baan haar maar houdt van de zekerheid die deze brengt. Als blijkt dat haar moeder en vriend niet bij haar promotie-feestje waren omdat ze samen zijn verongelukt, staat haar hele wereld op zijn kop. Ze gooit haar leven om en doet er alles aan om de boekwinkel van haar moeder te redden en haar dementerende opa te helpen. Godzijdank is klusjesman Peter een grote steun in de bouwval die het gebouw is. Vindt ze uiteindelijk geluk en liefde…?

 

Droom, durf, donut | Vanessa Gerrits

In deel 3 uit deze serie gaat het vooral om Shaena, de Schotse vriendin van Esme. Shaena heeft een liefde voor donuts en droomt van haar eigen donutwinkel. Hoewel, heerlijke recht voor z’n raap flapuit, Shaena meer van de lust dan van de liefde is, zou (bloed irritante) Amerikaanse Brent dat wel eens kunnen veranderen. Ondertussen lijkt haar droom uit te komen: donutshop rumnadonuts wordt werkelijkheid.

Hoofd, hart, Haggis | Vanessa Gerrits

In het laatste deel uit deze serie geeft Esme haar vriendin Shaena op voor een bakwedstrijd en brengen Rory en Esme hun (langeafstand)relatie weer een stukje verder. Als Shaena voor de bakwedstrijd naar Amerika reist, zet ze daar een stap die ze nooit van tevoren had kunnen bedenken. Als Esme voor de zomer in Schotland komt, blijkt Rory al maanden te hebben gebouwd (letterlijk) aan hun toekomst…

Verliefd, verloofd, verkleumd | Vanessa Gerrits

Esme verheugt zich op de komst van Rory om samen Sinterklaas te vieren. Als Rory op het laatste moment zijn voet breekt, gaat het feest niet door. Of toch? Samen met haar ouders en zus reist Esme naar Schotland om daar kerst te vieren. Al snel verandert de vakantie in werken als er opeens een last minute bruiloft georganiseerd moet worden. Alles lijkt tegen te zitten. Eind goed al goed?

 

Uit onverwachte hoek | Tamara Haagmans

Over sterrenfotograaf Holly die leeft voor haar werk: heel bekend Nederland vastleggen. Als ze een opdracht van een collega overneemt, ontmoet ze Milan. Zijn bekende vader, met een alcoholprobleem, heeft een connectie naar een tijd die Holly graag wil vergeten. Naarmate de gevoelens tussen Holly en Milan sterker worden, lijkt het onmogelijk dat het verhaal niet aan het licht komt…

Niet zonder liefde | Wendy Brokers

Deel 4 alweer uit de heerlijke Eindeloos-serie van Wendy Brokers. Over Guusje en Luuk, de broer van haar ex, die een nogal vijandige houding naar elkaar hebben. Gestrand in een hotel, redt Luuk Guusje van een nacht op de vloer slapen door haar mee te nemen naar zijn hotelkamer. Van het een komt (onverwacht) het ander en wat daarna volgt is wederom een ontroerend, sexy en aangrijpend verhaal.

Leef, lach, Loch | Vanessa Gerrits

Over Esme die tot haar grote teleurstelling hoort dat haar stage niet in een zonnig ver oord zal zijn, maar in Schotland. Hoewel ze even moet wennen, sluit ze de locals al snel in haar hart. Sterker nog, de eigenaar van de herberg, Rory, zorgt ervoor dat ze haar manipulatieve ex ineens snel vergeet. Een boek dat lekker wegleest dankzij vlotte en humoristische schrijfstijl. Op naar deel twee!

Met liefs uit Londen | Sarah Jio

Over Valentina die haar moeder sinds haar jeugd niet meer heeft gezien. Ze ontvangt een bericht dat haar moeder overleden is en dat ze een appartement en boekwinkel in Londen heeft geërfd. Ze besluit naar Londen te reizen. Wat volgt is een prachtig verhaal waarin de levens van moeder en dochter door elkaar lopen en uiteindelijk bij elkaar komen. Onderweg worden de vele vragen die Valentina had beantwoord. Aanrader!

De liefdeshypothese | Ali Hazelwood

Over wetenschapper Olive die zichzelf behoorlijk in de nesten werkt door een nep-relatie aan te gaan met professor Adam. In haar streven om stappen te maken in haar carrière, moet ze de nodige obstakels overwinnen. Ondertussen lijkt het wel of ze echte gevoelens voor die norse, woest aantrekkelijke Adam krijgt. Vreemd, want ze is toch niet van de gevoelens? Wat een heerlijk verhaal dat je het liefst in een keer uitleest!

Voor nu en voor altijd | Sophie Love

Over Emily die ineens onder ogen ziet dat ze haar leven de afgelopen jaren in een soort waas heeft beleefd. Ze maakt het uit met haar vriend en neemt ontslag. Maar wat nu? Om na te denken vertrekt ze naar het huis van haar vader dat al 20 jaar leegstaat en heel veel liefde, aandacht en geld nodig heert. Terwijl ze het huis, samen met Daniël die ook op het landgoed woont, opknapt rekent ze af met weggestopte zaken uit haar jeugd. Ze is verliefd of het huis… Wil ze eigenlijk nog wel terug naar New York?

 

Naar de Noorderzon | Mienke Fijen

Over Annebelle die er na een lang huwelijk met Bart achterkomt dat hij vreemdgaat. Ze realiseert zich dat het tijd wordt om goed na te denken of het leven waarin ze zichzelf wegcijfert nog wel voldoende is. Als ze een aanbod krijgt om een weekje naar Noorwegen te gaan om foto’s te maken, besluit ze te gaan om even alleen te zijn en na te denken. Maar dan is daar ineens Noorse vakantieliefde Morten, de geheime vader van haar oudste zoon…

 

Foodtruck Fiësta | Saskia M.N. Oudshoorn

Over Bertina, Tinus, die besluit het over een andere boeg te gooien: ze koopt een foodtruck. Ze wordt verliefd op de truck met het grote ijsje op het dak, maar nog maar net onderweg komt ze met pech langs de snelweg te staan. De enige oplossing op dat moment is Mats bellen, haar eerste (en enige) liefde die ze al zes jaar niet heeft gezien. Mats helpt haar, en Tinus helpt hem. Groeien ze ondanks alle obstakels weer naar elkaar toe?

 

Het gouden lint | Marleen Schmitz

Over Marije die vlak nadat ze haar relatie verbrak en haar baan kwijtraakte, verrast wordt door een cameraploeg voor de deur. Ze heeft een flinke geldprijs gewonnen. Wat volgt is een onrustige periode waarin ze van alles meemaakt. Allemaal doordat mensen weten dat ze rijk is. Ze duikt een tijdje onder op het platteland en ontmoet daar fotograaf Ids. Haar nieuwe leven vormgeven gaat niet vlekkeloos maar eind goed al goed?

 

Grenzeloos geluk | Saskia M.N. Oudshoorn

In dit derde deel van de Geluk-serie draait het niet om Liv maar om haar vriend Laurens en vriendin Kate. Ze hebben elkaar gevonden en tijdens de bruiloft van Liv en Matthew vraagt Laurens Kate ten huwelijk. Laurens vecht echter nog met dingen uit zijn verleden. Dingen die door een samenloop van omstandigheden het geluk op het spel zetten…

Zonlicht op Crystal Sands | Holly Martin 

Deel 4 uit de Jewel Island-serie is ook weer zoeter dan zoet, net als de eerdere boeken. Lyra gaat aan de slag als event manager bij het Sapphire Bay Hotel. Vlak daarvoor ontmoet ze Nix en de vlam slaat ongekend in de pan. Door een misverstand loopt het helaas mis. Op haar eerste werkdag staat Nix weer voor haar; hij blijkt haar nieuwe collega te zijn. Helaas heeft Lyra haar muurtje alweer hoog opgetrokken. Lukt het Nix het weer af te breken?

Welkom thuis in Love heart lane | Christy Barlow

Over Felicity die na het overlijden van haar oma vanuit Londen terugkeert naar haar dorp Heartcross. Het plan is er twee weken te blijven maar al snel realiseert ‘Flick’ zich dat ze helemaal niet terug wil naar Londen. Ze vertrok ooit met goede reden, een reden die Fergus veel verdriet deed. Veel tijd om er over na t denken is er niet als het dorp in een noodsituatie terecht komt en er gehandeld moet worden. Heerlijke feelgood!

De make-over | Tessa Bailey

Over Georgie, de jongste van het gezin die nooit serieus genomen wordt en haar baan als professioneel clown helpt niet. Al zolang ze zich kan herinneren is ze verliefd op Travis, die haar blijft zien als het kleine zusje van. Als Travis door een blessure moet stoppen met de sport is het Georgie die hem, ontwapenend als ze is, uit zijn depressie trekt. Als ze een zakelijke afspraak maken om elkaar verder te helpen, wordt dat nog best ingewikkeld. En sexy, dat ook…

Vakantievlinders | Vannessa Thuyns

Zin in een beetje vakantiegevoel? Dan is deze feelgood met drie korte verhalen een aanrader. Je reist met Lisa naar Vlieland, met Josefien naar Napels en de reis eindigt met Simone in Königsleiten. Mijn favoriet: Napels!

Reminders of him (herinneringen aan hem) | Colleen Hoover

Over Kenna die nadat ze haar straf uitzat, terugkeert naar de plek waar haar dochter Diem woont. De dochter die ze kreeg met Scotty en die ze bij haar geboorte moest afstaan aan de ouders van de overleden Scotty. Ze is vastbesloten er alles aan te doen om contact met haar dochter te krijgen. Ledger lijkt dé connectie te zijn. Maar wat moeten ze met de gevoelens die ze voor elkaar hebben. Ingewikkeld, aangrijpend, mooi!

De perfecte huisgenoot | Vi Keeland & Penelope Ward

Over Molly die maar geen normale huisgenoot kan vinden. Declan wijst ze gelijk af, omdat ze geen mannelijke huisgenoot wil. Hoewel hij by far de leukste kandidaat was. Declan geeft niet op, trekt bij Molly in en een hechte vriendschap ontstaat terwijl ze allebei verliefd zijn op een ander. Ze helpen elkaar zelfs daar verder mee te komen. Als dat lukt lijkt het alsof de gevoelens voor elkaar sterker zijn. Ingewikkeld, verwarrend, wat nu? Heerlijke pageturner!

 

Breekbaar geluk | Saskia M.N. Oudshoorn

Net wanneer Liv denkt alles voor elkaar te hebben, brengt een dronken actie van haar ex Onno alles in gevaar. In paniek maakt Liv een verkeerde keuze en lijkt Matthew, de liefde haar leven, haar te ontglippen. Terwijl meneer Nienhuis en Saar, de vader en het zusje van Matthew, in het ziekenhuis liggen maakt Liv ook het nodige mee. Komt het allemaal nog goed in deel 2 uit de Geluk-serie?

Grenzeloos genieten | Marjoleine Tel

In deel 3 uit de campinggeluk-serie krijgt Linda het zwaar te verduren. De broer van Martin belandt na een ongeluk in coma en Martin vliegt naar Australië om hem te steunen. Linda staat er grotendeels alleen voor, ook als drie caravans uitbranden. Ook die van haar ex Frits. Frits maakt maar wat graag gebruik van de lange afwezigheid van Martin en zoekt toenadering. Eenmaal terug duurt het even voor alle opgekropte issues zijn uitgesproken. Is er meer dan het leven op en voor de camping?

De zoete verleiding van Emerald Cove | Holly Martin

In deel 3 uit de Jewel Island serie gaat het over zus Skye die eindelijk rust heeft gevonden en een succes maakt van ‘Cones at the cove’ en het familiehotel. De los-vast relatie met Jesse begint haar op te breken. Ze wil zoveel meer dan dat. Maar wil Jesse dat ook? Ze hebben allebei nog de nodige stappen te zetten en er is nog het nodige te bespreken, om rekening mee te houden en op te lossen. Gaat het ze lukken?

Bruiloft op slippers | Marjoleine Tel

Deel 2 uit de campinggeluk-serie. Inmiddels is Linda bij Martin ingetrokken en woont ze fulltime op de camping. Dat gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Ex Frits legt zich er niet zomaar bij neer en alle veranderingen die Linda op de camping wil doorvoeren, stuiten op weerstand van de vaste gasten. Ondertussen nadert de ‘bruiloft op slippers’ wat ook voorbereiding vraagt en spanningen oplevert. Leuk weer! Binnenkort door met (het laatste) deel 3.

Een onverwachte zomer | Marjoleine Tel 

Over Linda die nu ze gescheiden is, voor een camping op de Veluwe kiest als plek om de vakantie met haar zoontjes door te brengen. Hoewel ze eigenlijk helemaal geen zin heeft in ‘het leed dat kamperen heet’, merkt ze al snel dat het ook zijn charmes heeft. Een hele charmante camping-eigenaar bijvoorbeeld… De vaste gasten hebben allerlei regeltjes en gekke gewoontes waar Linda vaak niet van plan is zich aan te houden. Leuk hoor! Op naar deel 2 uit deze serie.

Vol verwachting | Madelein Kerseboom

Over Anouk die volop geniet van haar single leven en de reizen die ze maakt als purser bij KLM. Na een one night stand waar ze met volle teugen van heeft genoten, blijkt ze een paar weken later zwanger te zijn. Help! Hoe moet ze het haar zus vertellen die maar niet zwanger wordt en het zo graag wil. Wat volgt zijn maanden waarin oude wonden worden geheeld, nieuwe inzichten en relaties ontstaan en waarin uiteindelijk een lief klein baby’tje wordt geboren.

Vertrouwen of verliezen | Wendy Brokers

Over Noortje die graag in de liefde wil geloven maar dat is haar tot nu toe niet makkelijk gemaakt. Dan stuurt de buurvrouw een (woest aantrekkelijk) ‘neefje’ Mats op haar af. De tegenzin die ze had verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar wat zo mooi leek te zijn, loopt toch anders. Als ze elkaar uiteindelijk hebben gevonden, stort Noortjes wereld in als Mats een ongeluk krijgt. Noortje knokt voor de liefde en dat wordt beloont. Wederom een heerlijk boek van Wendy Brokers! 

Negentig seconden | Vannessa Thuyns

Over Yara die niets anders doet dan werken. Haar partner (en beste vriendin) kan niet anders dan Yara een time-out geven, nadat fouten heeft gemaakt die klanten kosten. Yara duikt onder in het huis van haar moeder, in plaats van op reis te gaan en blijft stiekem doorwerken. Dat haar moeder een huurder heeft, Gerben, had ze niet verwacht. Net zo min had ze kunnen bedenken dat ze bij een band zou gaan als pianiste. Blijft Yara workaholic of loopt het toch anders?

Een vleugje Londen | Gaby Rasters

Over parfumeur Tomas die na het overlijden van zijn liefde Maggie niet meer weet hoe het verder moet en zeker niet hoe hij zijn werk moet uitvoeren. En over Sharon die er achter komt dat ze haar ouders misschien al tijden niet ziet voor wat ze zijn. Haar vader vraagt haar zijn kunstproject over te nemen. Via de (verloren) koffers die bij dit project horen, komt ze in contact met Tomas. Wat volgt is een prachtig verhaal dat je in een keer wilt uitlezen. Aanrader!

Reünie in Spanje | Anna Thomas

Het laatste deel van de Nueva Vida serie gaat vooral over Ellen en Nick. Al die tijd dat de vriendinnen nu in Spanje zijn, is Ellen de laatste die stappen moet zetten wat haar huwelijk betreft. Nick zet juist te snel stappen in Nederland. Komen Nick en Ellen nog samen? Of kiest Ellen toch voor een leven in Spanje? Met Carlos misschien? Fijne serie! Jammer dat er geen vervolg meer komt.

Hoog water | Marja West

Deel 2 van de ’Veilige haven’ serie. Waar de zusjes in deel 1 al van de ene ellende in de andere vielen, zorgt broer Vico er in dit deel voor dat het nog gekker wordt. De ene misdaad is nog niet ‘weggepoetst’ of de andere moet alweer worden weggemoffeld. Kunnen de relaties van de zussen dit aan? Kunnen ze het zelf eigenlijk wel aan? Maar hoe stop je zoiets als je er eenmaal in verzeild bent geraakt…

Je moest eens weten | Gillian King

Over Billy die zich niet wil binden. Haar Directeur Matthew is nogal een botterik dus hoe kan het dan dat ze zich tot hem voelt aangetrokken? Als blijkt dat dit wederzijds is, kan ze uiteindelijk niet langer ontkennen dat ze verliefd is. Maar het leven van Matt is gecompliceerd en hij laat er maar weinig over los. Een pageturner feelgood die zowel grappig als aangrijpend is. Aanrader!

Liever verliefd | Sophie Kinsella

Over kleurrijke, flodderige Ava die tijdens een schrijversretraite in Italië Matt ontmoet. Ze worden op slag verliefd en besluiten terug in Londen er samen voor te gaan. Maar hoe doe je dat, als je eigenlijk niets van elkaar weet en volledig anders in het leven staat. Na een hobbelige periode kunnen ze niet anders dan besluiten dat ze geen match zijn. Of toch wel? Fijn leesvoer met de nodige humor!

 

De eerste zin | Astrid Harrewijn

Over Elkie, het ‘zwarte schaap’ van de familie die haar leven maar niet op de rit krijgt. De familie organiseert zelfs een interventie, waarna ze een tijdje naar oom Tom in Florida gaat om uit te zoeken wat ze wil met haar leven. Eenmaal daar valt ze ongewild in een leugen die haar $40.000,- kan opleveren. Gaandeweg blijkt ze haar roeping te vinden en misschien zelfs liefde… Wat een heerlijk boek! Jammer dat het uit is.

Onder water | Marja West 

Over Sam en Sofia die er op het sterfbed van hun moeder achterkomen dat ze een halfbroer hebben op Sicilië. Ze besluiten hem, Vico, een rouwkaart te sturen. Vico wordt in Italië onder druk gezet door zijn neven en ziet de oplossing in de scheepswerf waar hij een deel van erft. Van de een op de andere dag belanden de zusjes in een criminele setting die van kwaad tot erger gaat. Hoe loopt dit af…

Niet zonder mij | Wendy Brokers

En dat was deel 3 van de Eindeloos-serie… Dit keer draait het om Lotte, de kille zus van Tess, en Wessel, vrouwenverslinder en beste vriend van Jay en Tess. Hoewel ze in de verste verte geen match lijken en elkaar niet kunnen uitstaan, blijkt er toch een onweerstaanbare aantrekkingskracht aanwezig te zijn. Is dat genoeg om muurtjes af te breken en oude wonden te helen? 

Bestemming: Parijs! | Mirjam Mieserius

Drie vrouwen, drie verhalen, hun paden kruisen elkaar in Parijs. Chloe, Sofia en Lizzy zijn alledrie in Parijs voor hun eigen redenen. Chloe is vastberaden alles uit haar bezoek aan de stad te halen voor ze zich settelt met Peter in Londen. Lizzy heeft een missie: een wereldberoemde muze te worden. En Sofia lijkt het voor elkaar te hebben, maar een geheim maakt alles ingewikkeld. Leest lekker weg!

Alleen met jou | Angela Britnell

Sarah heeft een rottijd achter de rug na een scheiding en besluit met haar moeder een busreis door Europa te doen. Matt en zijn moeder (afkomstig uit Nashville) besluiten hetzelfde te doen. Sarah vraagt of Matt wil meewerken aan een plannetje om haar ex en zijn vriendin jaloers te maken. Wat begint als onschuldige foto’s van hen samen delen op Facebook, wordt al snel meer dan dat… Heerlijk zomers!

Meester in de liefde | Peggy Tchai

Over gedreven advocaat Jess. Hoewel de verlovingsring al een tijdje om haar vinger zit, ontstaan er twijfels. Ze verbreekt haar relatie met Laurent. Als nieuwe klant Lex een onweerstaanbare man blijkt te zijn, realiseert ze zich wat ze mistte. Vriendin Lucie staat haar al die tijd bij en maakt zelf ook het nodige mee op het gebied van de liefde. Nu wachten op deel 2 voor het vervolg…

Winterberg | Kiki van Dijk | online bibliotheek

Over Roos die met haar twee vriendinnen een weekendje naar pittoresk Winterberg gaat. Het plan was er even lekker tussenuit te gaan omdat Roos grote veranderingen doormaakt in haar leven. Al snel blijkt er van ontspannen niets terecht te komen en belanden ze in een regelrechte nachtmerrie. Zou journalist Frank het raadsel op tijd kunnen oplossen?

Tot snel | Beth O’Leary | online bibliotheek

Over Leena en haar oma Eileen. Sinds het overlijden van Carla (zus en kleindochter van) is Leena niet zichzelf. Als ze gedwongen twee maanden verlof moet nemen, besluit ze met oma van woonplaats en leven te ruilen. Oma heeft de tijd van haar leven in Londen en Leena komt langzaam maar zeker aan het verwerken en rouwen toe. Een ding is zeker, het leven wordt niet meer zoals het was en verandert ten goede. Wat een heerlijk boek!

Niet zonder jou | Wendy Brokers | biebboek

Over ‘rijkeluiskind’ Tess en ‘bad boy’ Jay die, of ze nu willen of niet, vanaf het eerste moment als magneten naar elkaar worden getrokken. De reputatie van Jay blijkt al snel een stuk genuanceerder te zijn… Een verhaal dat intens, aangrijpend, heftig en prachtig tegelijk is. Het doet denken aan de After-serie van Anna Todd. Ik ga snel deel 2 van deze Eindeloos-serie regelen!

Niet zonder ons | Wendy Brokers

In deel 2 van de Eindeloos-serie heeft Jay zijn leven op de rit, hij studeert fysiotherapie, en is hij voor een stage in Atlanta. Met Tess gaat het een stuk minder goed en ze heeft eigenlijk geen idee waarom ze zich zo rot voelt. Behalve dat ze Jay mist, lijkt er meer te spelen waardoor haar gedrag met de dag vreemdere vormen aanneemt. Jay kan niet anders dan de relatie verbreken. Komt het nog goed?

Jackie van Laren | Winterzon

Dat was ‘m dan, het laatste deel van de ‘Onder de bomen-serie’. Freek en Sylvie wonen inmiddels samen (met Ties en Hans-Willem) in het grote huis dat verrassingen blijft ophoesten. Freek realiseert zich dat hij gelukkig is en dat zijn Asperger eigenlijk niet zo erg is als hij altijd dacht. Kerstmis wordt gevierd in het grote huis met een groep dierbare vrienden en eindigt zoals dit verhaal hoort te eindigen.

Liefs uit New York | Iris Visser

Na ‘Liefs uit Londen’ en ‘Liefs uit Ibiza’ is er nu een nieuw deel. Emma mag van het evenementenbureau waar ze voor werkt, een tijdje de vestiging in New York versterken. In het vliegtuig zit ze naast Rudy en dat verloopt allesbehalve soepel. Groot is de verrassing dan ook als die lompe Rudy haar buurman blijkt te zijn. Qua werk verloopt het ook niet direct lekker geolied. Komt dat nog goed?

Een kerstcadeau van het Duincafé | Debbie Johnson | gekregen

Dit keer gaat het over Katie die is opgegroeid temidden van het slechte huwelijk van haar ouders. Samen met haar zoontje is ze in Budburry neergestreken voor een frisse start. Terwijl Katie worstelt met zichzelf, voelt ze zich steeds meer thuis. Met het Duincafé als warm middelpunt, nadert Kerstmis. Samen met Van? Heerlijk boek weer!

Eindeloos dichtbij | Jenny Colgan

Dit keer komt verpleegkundige Lissa vanuit Londen naar het Schotse Kirrinfief. Ze ruilt voor drie maanden van baan en huis met Cormac, om een traumatische gebeurtenis te verwerken. Allebei moeten ze wennen aan hun nieuwe omgeving. Langzaam maar zeker komt Lissa tot rust en groeien zij en Cormac online naar elkaar toe. Ze hebben elkaar nog niet gezien maar toch… Heerlijke serie!

Misverstand in de urban jungle | Lis Lucassen | gekregen

Over Amelia die het zat is om aan de verwachtingen van haar ouders te moeten voldoen. Als ze een baan bij de OBA krijgt, vertrekt ze van het platteland naar Amsterdam. Lukt het knappe buurman Tristan om het zorgvuldig opgebouwde muurtje af te breken? En komt het nog goed tussen Amelia en haar ouders? Een heerlijke feelgood om mee op de bank te kruipen.

Een verrukkelijk fiasco | Lotte Petersen | bibliotheek

Over Mia die naar Rome vertrekt om als aupair te werken. De kinderen, Tomasso en Leo maken het haar niet makkelijk en de ouders ziet ze vaker niet dan wel. Dapper gaat ze de strijd aan en lijkt ze steeds meer haar plek in Italië te vinden. Tot ze getuige is van iets dat tot gevolg heeft dat ze ontslagen wordf. Leest lekker weg met een schrijfstijl vol met humor. Leuk!

Layla | Colleen Hoover | gekregen

Over Leeds die tijdens een optreden met zijn band Layla ontmoet en als een blok voor haar valt. Tot een ex van Leeds opduikt en hen allebei neerschiet. Layla overleeft het maar net en is daarna niet meer dezelfde. In een poging de oude Layla terug te brengen, neemt Leeds haar mee naar de B&B waar ze elkaar hebben ontmoet. Vanaf dat moment gebeuren er onverklaarbare dingen… Wat een tof en spannend boek!

Een zomer in Venetië | Nicky Pellegrino | bibliotheek

Over Dolly (Addolorata) die vastloopt in haar leven in Londen. Ze is ernstig toe aan een break en vertrekt naar Venetië. Als Eden, de man van Dolly, laat weten te willen stoppen met hun huwelijk besluit ze de hele zomer in Venetië door te brengen. Op zoek naar dat waar ze gelukkig van wordt. Ze leert de tango dansen, nieuwe mensen kennen en komt steeds meer tot zichzelf. Keert ze terug naar Londen?

Gek van jou | Jette Schröder

Over Lize die zichzelf tot happy single heeft verklaard en vast van plan is dit zo te houden. Haar tante geeft haar een retraite cadeau in ‘The mansion of love’ met de hoop dit om te buigen. Lize gaat met de bedoeling er een sappig stuk over te schrijven voor Frappy.nl, het platform waar ze voor werkt. Houdt ze dit vol of zwicht ze toch voor de invloed van de vrouwen daar én voor de toch wel leuke Niek…

99 procent van mij | Sally Thorne

Over de op het oog keiharde en nukkige Darcy. Hoewel ze nooit lang op een plek blijft, is dat nu wel het geval. Oma liet haar en tweelingbroer Jamie haar huis na, dat moet worden klaargemaakt voor de verkoop. Als blijkt dat Tom, dé man wat Darcy betreft, de verbouwing op zich neemt begint een ingewikkeld maar vermakelijk gedoe tussen de twee. Hoe loopt dat af…? Heerlijk boek!

Kookschool d’Amore | Nicky Pellegrino

Over vier vrouwen die elkaar niet kennen maar naar dezelfde kookschool op Sicilië reizen voor een culinaire vakantie. De zeer verschillende vrouwen leren elkaar en de geheimen van de Siciliaanse keuken steeds beter kennen. Luca, de eigenaar van de kookschool, heeft een verleden waar hij allesbehalve trots op is én hij krijgt gevoelens voor een van zijn gasten. Heerlijk boek! En nu wil ik ook naar de kookschool van Luca…

Even goede vrienden | Jane Fallon

Over Amy die op pijnlijke wijze ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Met haar beste vriendin… Terwijl ze in Amerika was voor werk. In plaats van instorten, gaat ze voor wraak. Ze laat Jack en Mel denken dat ze in de VS is terwijl ze ondertussen samen met vrienden de ene na de andere gepaste wraakactie uitvoert. Tegelijkertijd krijgt haar nieuwe leven stap voor stap vorm. Aanrader!

Wedden dat ik blijf | Marijke Vos

Over Debby die (samen met haar zus) tot de conclusie komt dat ze de stad zat is. Ze vertekken naar een klein Brabants dorpje om een compleet ander leven op te bouwen. Inburgeren is nog niet zo eenvoudig maar Deb is vastbesloten om een succes te maken van haar alpaca-boerderij. En dan is Sjoerd er ook nog, een hele leuke dierenarts… Heerlijke feelgood!

Gelukkig op Ibiza | Aline van Wijnen

Over Maud die vastbesloten is een rijke man aan de haak te slaan om zo het leven te kunnen leven waar ze al zo lang van droomt. Niet zomaar een rijke man, maar wel een waar ze van houdt en hij van haar. Chris is de perfect kandidaat maar Chris wil zich hoe dan ook niet binden. Zal de tijd die ze samen doorbrengen dat veranderen of blijft Maud achter met een gebroken hart?

Het begon met een lach | Kelly Moran

Over schuchtere, beschadigde en kwetsbare Ella die dit keer doelwit is van de koppelpraktijken van de dragonders. Of ze nu wil of niet, ze wordt gekoppeld aan sexy brandweerman Jason. Jason die bindingsangst heeft maar toch niet bestand lijkt tegen Ella. Ze vallen als een blok voor elkaar, maar wat als er enkele lang bewaarde geheime uitkomen?

Tot aan de zon en terug | Jill Mansell

Over Didi die na dertien jaar haar eerste liefde Shay weer ziet, als gast in haar eigen hotel. Hoewel ze er niet aan wil, ze is tenslotte verloofd, lijken de gevoelens er nog altijd te zijn. Ook bij Shay. En dan zijn er nog de gebeurtenissen en geheimen van toen en de vader van Shay die ongeneeslijk ziek is. Een heerlijk boek van Jill, met allerlei fijne personages, zoals altijd eigenlijk.

Cinder & Ella, lang en gelukkig? | Kelly Oram

Nadat Cinder (Brian) en Ella elkaar in deel 1 uiteindelijk vonden, blijkt in deel 2 dat het leven met een van de populairste acteurs van Hollywood niet niks is. Zeker niet als je Ella heet en nog in een herstelproces zit, met brandwonden over het grootste deel van je lichaam. Tel daar familieperikelen bij op en je snapt dat er in dit boek voldoende gebeurt om aan een stuk door te willen lezen. Heerlijke YA-serie. 

De kleine theetuin in de duinen | Anne West

Over nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa die altijd onafscheidelijk waren. Tot Rosa verliefd werd op Cas, de vriend van Fleur. En hij op haar. Als Rosa en Cas voor elkaar kiezen stort de wereld in voor Fleur. Vlak na het openen van de 3e patisseriewinkel ziet Fleur het niet meer zitten. Als opa Leen vanaf Texel een noodkreet stuurt, besluit Fleur haar leven daar opnieuw te willen inrichten. Gaat dat zomaar lukken?

Liefs uit Londen | Iris Visser

Over Hannah die op oudejaarsavond haar vriend betrapt met een ander. Op haar werk moet ze ook nog dealen met een stuk chagrijn dat Tijn heet en haar baas is. Ze heeft dan ook minimaal zin om met hem twee weken naar London te gaan voor het werk. Eenmaal daar lijkt in rap tempo de stemming te veranderen en belandt ze met Tijn tussen de lakens. Of dat nu handig is… Leest snel weg. Vermakelijk.

Zoek de zon op | Jenny Colgan

Deel 2 uit de Happy Ever After-serie. Over Zoë die als alleenstaand moeder ploetert om rond te komen. Wanneer ze naar Schotland kan om daar als nanny te werken én om Nina te helpen met de boekenbus, lijkt het dé oplossing. Het gezin waar ze terecht komt blijkt een complex geheel te zijn. Ze gaat de uitdaging niet uit de weg en langzaam maar zeker lijkt alles voor iedereen beter te worden. Maar ook voor Zoë zelf?

Het huis onderaan de klif | Sharon Gosling

Over Anna die na een verbroken relatie opnieuw begint in het afgelegen dorpje Crovie. Een impulsieve actie. Na aankomst maakt ze het liefst direct rechtsomkeert. Tot de inwoners en het dorpje langzaam maar zeker haar hart veroveren. Is een toekomst voor Anna mogelijk in Crovie of verandert een verwoestende storm alles?

Lieve Emmie Blue | Lia Louis

Over Emmie die opgroeit met een weinig betrokken moeder, die wordt aangerand door een leraar, die daarna door iedereen wordt uitgemaakt voor leugenaar… Luke vindt haar ballon met briefje en stuurt haar een e-mail, het begin van een intense vriendschap. Jaren later wordt Emmie verliefd op Luke. Maar Luke gaat trouwen… Eliot, de broer van Luke is er ook nog. Hij laat Emmie zien dat niet alles is wat het lijkt. Mooi!

Onder de Spaanse zon | Anna Thomas

Over Linda, Ellen en Judith die 25 jaar geleden tegelijk trouwden. Daarna verwaterden de contacten al snel. Paul, de man van Judith, brengt iedereen weer bij elkaar om samen het jubileum te vieren. Hoewel er weinig te vieren valt voor de drie stellen. Linda, Ellen en Judith vertrekken tijdens het feest totaal onvoorbereid naar Spanje.

Was je maar van mij | Mhairi McFarlane

Over Laurie die, volkomen overwacht, na 18 jaar wordt verlaten door haar partner. Als ze met (goddelijke) collega Jamie vast komt te zitten in de lift, ontstaat er een plan om een relatie te faken. Voor Laurie om haar ex jaloers te maken en voor Jamie om zijn kansen op een promotie te vergroten. Maar wat nu als fake echt wordt… Prachtig boek!

Over vijf jaar | Rebecca Serle

Over ambitieuze Dannie die haar toekomst volledig heeft uitgestippeld. Op de dag dat ze ten huwelijk wordt gevraagd door David heeft ze een voorspellende droom waarin een andere man een rol speelt. Die man komt ze 4,5 jaar later tegen als de nieuwe liefde van hartsvriendin Bella. Wat volgt is een aangrijpend verhaal. Prachtig boek!

Beter laat dan nooit | Charlotte de Monchy

Over Merle die haar hippie-oma in Cornwall opzoekt. James, de pestkop uit haar jeugd, blijkt het huis van oma te hebben gekocht en oma gaat ook nog met de opa van James trouwen. Min of meer noodgedwongen brengen Merle en James samen tijd door bij het voorbereiden van de bruiloft. Vinden ze elkaar nog steeds zo vervelend of toch niet…

Zonnige dagen in het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer draait het om Willow die zich dagelijks bekommert om haar dementerende moeder Lynnie, haar eigenschoonmaakbedrijf Spic & Span en haar werk bij het Duincafé. Tijdens een schoonmaakklus ontmoet ze Tom. Stille (en superknappe) Tom met een verdrietig verleden. Kan Willow ruimte maken voor een relatie met Tom?

Ogen zo grijs als regen | Sophie Tal Men

Deel 1 van de feelgood Bretagne-serie. Over Marie-Lou die haar geboortedorp in de Franse bergen verlaat voor een baan als co-assistent in Brest. Spannend! Haar huis en huisgenoot Anna blijken een schot in de roos. En dan is er nog Matthieu, de neef van Anna. Hoewel ze duidelijk voor elkaar vallen gaat het moeizaam. Waarom?

Zomerloof | Jackie van Laren 
Na Lentegroen in het voorjaar was het nu tijd voor Zomerloof. Sylvie en Freek blijven om elkaar heen draaien tot ze uiteindelijk besluiten dat het ‘aan’ is. Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat er zich criminele activiteiten in het hoofdhuis en op het terrein van Freek afspelen… Op naar deel 3!
Sex & Vanity | Kevin Kwan
Over Lucy die naar Capri reist voor het (extravagante) huwelijk van haar vriendin. Daar ontmoet ze George die ze eerst maar irritant vindt. De aantrekkingskracht wint toch. Een paar jaar later, terug in New York, kiest Lucy ervoor een man te trouwen die de goedkeuring van haar rijke familie krijgt. Tot George voor haar staat… 
Met een beetje geluk | Tamara Haagmans
Over Nicole die van haar tante een pretpark erft dat op het randje van faillissement balanceert. Vastbesloten er het beste van te maken, organisseert ze in het park. Marc, die eigenlijk had gehoopt het park te erven, helpt waar hij kan. Maar er gebeuren wel allerlei eigenaardige dingen. Wie zit daarachter? En die Marc is toch wel erg leuk… Heerlijk feelgood boek!
Het familiehotel van Sapphire Bay | Holly Martin
Over Aria die leeft voor het hotel en het eiland Sapphire Bay. Maar het hotel heeft een flinke opknapbeurt nodig om kans te maken op overleven. Als haar vader overlijdt komt alles in een stroomversnelling; het hotel, de relatie met haar zussen en dan is er nog knappe Noah… Fijn leesvoer!
Wen er maar aan | Maike Meijer
Over actrice M. die in het jaar voor ze 50 wordt een dagboek bijhoudt. Een nietsverhullend, schaamteloos en hilarisch dagboek waarvan de tranen je soms over de wangen rollen. Heerlijk leesvoer voor vrouwen (en mannen als ze nieuwsgierig zijn natuurlijk).
Een gouden gloed over Ruby Falls | Holly Martin
In deel 2 van deze serie over Jewel Island gaat het over zus Clover. Flink beschadigd door een vorige relatie vindt ze het knap lastig om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Voor Angel om precies te zijn, de assisitent van Noah uit deel 1. Met het geduld dat hij heeft en de wederzijdse aantrekkingskracht zetten ze stappen…
Droomuitzicht | Sarah Morgenthaler
Over ‘bergman’ Easton die als een blok valt voor actrice/regiseur River. Omdat niemand in Moose Springs wil meewerken aan de documentaire die ze maakt, huurt ze Easton in om haar team mee te nemen naar de top van Mount Veil. Dat wordt een mega spannende klim terwijl River en Easton ontdekken wat ze voor elkaar betekenen. Heerlijk boek!
Leuke nieuwe buren | Jane Fallon

Over Laura die na haar scheiding tijdelijk woornruimte vindt in een superchique buurt in London. Wanneer buur-snob Stella Laura ervan verdenkt een oogje op haar man Al te hebben, kijkt de rest van de straat haar niet meer aan. Laura ontdekt dat Al een nare verrassing voor Stella in petto heeft. Stella en Laura bedenken een plan…

 

Mocht je via deze pagina een bestelling doen bij Bol.com dan ontvang ik daar een heel klein percentage vergoeding voor. Daar merk jij niets van. De prijs is hetzelfde wanneer je rechtstreeks naar Bol gaat.

Voor mij is lezen heerlijk na een dag vol beeldschermen. Lekker even offline. Uiteraard zijn deze boeken er (meestal) ook als e-book. Je vindt ze vanzelf als je op de linkjes klikt. Ik wens je hoe dan ook heel veel leesplezier en een goed gevulde boekenkast!