Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Feelgood boekentips
Feelgood boekentips foto

Feelgood boekentips

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Op deze pagina verzamel ik vanaf nu (zomer 2021) alle feelgood boeken die ik gelezen heb, inclusief een kleine samenvatting zodat je een idee hebt waar het boek over gaat. Mocht je zelf boekentips voor mij hebben: altijd welkom! Voor nu, lekker scrollen door al dit fijne leesvoer. 

Cinder & Ella, lang en gelukkig? | Kelly Oram

Nadat Cinder (Brian) en Ella elkaar in deel 1 uiteindelijk vonden, blijkt in deel 2 dat het leven met een van de populairste acteurs van Hollywood niet niks is. Zeker niet als je Ella heet en nog in een herstelproces zit, met brandwonden over het grootste deel van je lichaam. Tel daar familieperikelen bij op en je snapt dat er in dit boek voldoende gebeurt om aan een stuk door te willen lezen. Heerlijke YA-serie. 

De kleine theetuin in de duinen | Anne West

Over nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa die altijd onafscheidelijk waren. Tot Rosa verliefd werd op Cas, de vriend van Fleur. En hij op haar. Als Rosa en Cas voor elkaar kiezen stort de wereld in voor Fleur. Vlak na het openen van de 3e patisseriewinkel ziet Fleur het niet meer zitten. Als opa Leen vanaf Texel een noodkreet stuurt, besluit Fleur haar leven daar opnieuw te willen inrichten. Gaat dat zomaar lukken?

Liefs uit Londen | Iris Visser

Over Hannah die op oudejaarsavond haar vriend betrapt met een ander. Op haar werk moet ze ook nog dealen met een stuk chagrijn dat Tijn heet en haar baas is. Ze heeft dan ook minimaal zin om met hem twee weken naar London te gaan voor het werk. Eenmaal daar lijkt in rap tempo de stemming te veranderen en belandt ze met Tijn tussen de lakens. Of dat nu handig is… Leest snel weg. Vermakelijk.

Zoek de zon op | Jenny Colgan

Deel 2 uit de Happy Ever After-serie. Over Zoë die als alleenstaand moeder ploetert om rond te komen. Wanneer ze naar Schotland kan om daar als nanny te werken én om Nina te helpen met de boekenbus, lijkt het dé oplossing. Het gezin waar ze terecht komt blijkt een complex geheel te zijn. Ze gaat de uitdaging niet uit de weg en langzaam maar zeker lijkt alles voor iedereen beter te worden. Maar ook voor Zoë zelf?

Het huis onderaan de klif | Sharon Gosling

Over Anna die na een verbroken relatie opnieuw begint in het afgelegen dorpje Crovie. Een impulsieve actie. Na aankomst maakt ze het liefst direct rechtsomkeert. Tot de inwoners en het dorpje langzaam maar zeker haar hart veroveren. Is een toekomst voor Anna mogelijk in Crovie of verandert een verwoestende storm alles?

Lieve Emmie Blue | Lia Louis

Over Emmie die opgroeit met een weinig betrokken moeder, die wordt aangerand door een leraar, die daarna door iedereen wordt uitgemaakt voor leugenaar… Luke vindt haar ballon met briefje en stuurt haar een e-mail, het begin van een intense vriendschap. Jaren later wordt Emmie verliefd op Luke. Maar Luke gaat trouwen… Eliot, de broer van Luke is er ook nog. Hij laat Emmie zien dat niet alles is wat het lijkt. Mooi!

Onder de Spaanse zon | Anna Thomas

Over Linda, Ellen en Judith die 25 jaar geleden tegelijk trouwden. Daarna verwaterden de contacten al snel. Paul, de man van Judith, brengt iedereen weer bij elkaar om samen het jubileum te vieren. Hoewel er weinig te vieren valt voor de drie stellen. Linda, Ellen en Judith vertrekken tijdens het feest totaal onvoorbereid naar Spanje.

Was je maar van mij | Mhairi McFarlane

Over Laurie die, volkomen overwacht, na 18 jaar wordt verlaten door haar partner. Als ze met (goddelijke) collega Jamie vast komt te zitten in de lift, ontstaat er een plan om een relatie te faken. Voor Laurie om haar ex jaloers te maken en voor Jamie om zijn kansen op een promotie te vergroten. Maar wat nu als fake echt wordt… Prachtig boek!

Over vijf jaar | Rebecca Serle

Over ambitieuze Dannie die haar toekomst volledig heeft uitgestippeld. Op de dag dat ze ten huwelijk wordt gevraagd door David heeft ze een voorspellende droom waarin een andere man een rol speelt. Die man komt ze 4,5 jaar later tegen als de nieuwe liefde van hartsvriendin Bella. Wat volgt is een aangrijpend verhaal. Prachtig boek!

Beter laat dan nooit | Charlotte de Monchy

Over Merle die haar hippie-oma in Cornwall opzoekt. James, de pestkop uit haar jeugd, blijkt het huis van oma te hebben gekocht en oma gaat ook nog met de opa van James trouwen. Min of meer noodgedwongen brengen Merle en James samen tijd door bij het voorbereiden van de bruiloft. Vinden ze elkaar nog steeds zo vervelend of toch niet…

Zonnige dagen in het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer draait het om Willow die zich dagelijks bekommert om haar dementerende moeder Lynnie, haar eigenschoonmaakbedrijf Spic & Span en haar werk bij het Duincafé. Tijdens een schoonmaakklus ontmoet ze Tom. Stille (en superknappe) Tom met een verdrietig verleden. Kan Willow ruimte maken voor een relatie met Tom?

Ogen zo grijs als regen | Sophie Tal Men

Deel 1 van de feelgood Bretagne-serie. Over Marie-Lou die haar geboortedorp in de Franse bergen verlaat voor een baan als co-assistent in Brest. Spannend! Haar huis en huisgenoot Anna blijken een schot in de roos. En dan is er nog Matthieu, de neef van Anna. Hoewel ze duidelijk voor elkaar vallen gaat het moeizaam. Waarom?

Zomerloof | Jackie van Laren 
Na Lentegroen in het voorjaar was het nu tijd voor Zomerloof. Sylvie en Freek blijven om elkaar heen draaien tot ze uiteindelijk besluiten dat het ‘aan’ is. Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat er zich criminele activiteiten in het hoofdhuis en op het terrein van Freek afspelen… Op naar deel 3!
Sex & Vanity | Kevin Kwan
Over Lucy die naar Capri reist voor het (extravagante) huwelijk van haar vriendin. Daar ontmoet ze George die ze eerst maar irritant vindt. De aantrekkingskracht wint toch. Een paar jaar later, terug in New York, kiest Lucy ervoor een man te trouwen die de goedkeuring van haar rijke familie krijgt. Tot George voor haar staat…
 
Met een beetje geluk | Tamara Haagmans
Over Nicole die van haar tante een pretpark erft dat op het randje van faillissement balanceert. Vastbesloten er het beste van te maken, organisseert ze in het park. Marc, die eigenlijk had gehoopt het park te erven, helpt waar hij kan. Maar er gebeuren wel allerlei eigenaardige dingen. Wie zit daarachter? En die Marc is toch wel erg leuk… Heerlijk feelgood boek!
Het familiehotel van Sapphire Bay | Holly Martin
Over Aria die leeft voor het hotel en het eiland Sapphire Bay. Maar het hotel heeft een flinke opknapbeurt nodig om kans te maken op overleven. Als haar vader overlijdt komt alles in een stroomversnelling; het hotel, de relatie met haar zussen en dan is er nog knappe Noah… Fijn leesvoer!
Wen er maar aan | Maike Meijer
Over actrice M. die in het jaar voor ze 50 wordt een dagboek bijhoudt. Een nietsverhullend, schaamteloos en hilarisch dagboek waarvan de tranen je soms over de wangen rollen. Heerlijk leesvoer voor vrouwen (en mannen als ze nieuwsgierig zijn natuurlijk).
Een gouden gloed over Ruby Falls | Holly Martin
In deel 2 van deze serie over Jewel Island gaat het over zus Clover. Flink beschadigd door een vorige relatie vindt ze het knap lastig om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Voor Angel om precies te zijn, de assisitent van Noah uit deel 1. Met het geduld dat hij heeft en de wederzijdse aantrekkingskracht zetten ze stappen…
Droomuitzicht | Sarah Morgenthaler
Over ‘bergman’ Easton die als een blok valt voor actrice/regiseur River. Omdat niemand in Moose Springs wil meewerken aan de documentaire die ze maakt, huurt ze Easton in om haar team mee te nemen naar de top van Mount Veil. Dat wordt een mega spannende klim terwijl River en Easton ontdekken wat ze voor elkaar betekenen. Heerlijk boek!
Leuke nieuwe buren | Jane Fallon

Over Laura die na haar scheiding tijdelijk woornruimte vindt in een superchique buurt in London. Wanneer buur-snob Stella Laura ervan verdenkt een oogje op haar man Al te hebben, kijkt de rest van de straat haar niet meer aan. Laura ontdekt dat Al een nare verrassing voor Stella in petto heeft. Stella en Laura bedenken een plan…

 

Mocht je via deze pagina een bestelling doen bij Bol.com dan ontvang ik daar een heel klein percentage vergoeding voor. Daar merk jij niets van. De prijs is hetzelfde wanneer je rechtstreeks naar Bol gaat.

Voor mij is lezen heerlijk na een dag vol beeldschermen. Lekker even offline. Uiteraard zijn deze boeken er (meestal) ook als e-book. Je vindt ze vanzelf als je op de linkjes klikt. Ik wens je hoe dan ook heel veel leesplezier en een goed gevulde boekenkast!