Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Feelgood boekentips
Feelgood boekentips foto

Feelgood boekentips

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Op deze pagina verzamel ik vanaf nu (zomer 2021) alle feelgood boeken die ik gelezen heb, inclusief een kleine samenvatting zodat je een idee hebt waar het boek over gaat. Mocht je zelf boekentips voor mij hebben: altijd welkom! Voor nu, lekker scrollen door al dit fijne leesvoer. 

Jackie van Laren | Winterzon

Dat was ‘m dan, het laatste deel van de ‘Onder de bomen-serie’. Freek en Sylvie wonen inmiddels samen (met Ties en Hans-Willem) in het grote huis dat verrassingen blijft ophoesten. Freek realiseert zich dat hij gelukkig is en dat zijn Asperger eigenlijk niet zo erg is als hij altijd dacht. Kerstmis wordt gevierd in het grote huis met een groep dierbare vrienden en eindigt zoals dit verhaal hoort te eindigen.

Liefs uit New York | Iris Visser

Na ‘Liefs uit Londen’ en ‘Liefs uit Ibiza’ is er nu een nieuw deel. Emma mag van het evenementenbureau waar ze voor werkt, een tijdje de vestiging in New York versterken. In het vliegtuig zit ze naast Rudy en dat verloopt allesbehalve soepel. Groot is de verrassing dan ook als die lompe Rudy haar buurman blijkt te zijn. Qua werk verloopt het ook niet direct lekker geolied. Komt dat nog goed?

Een kerstcadeau van het Duincafé | Debbie Johnson | gekregen

Dit keer gaat het over Katie die is opgegroeid temidden van het slechte huwelijk van haar ouders. Samen met haar zoontje is ze in Budburry neergestreken voor een frisse start. Terwijl Katie worstelt met zichzelf, voelt ze zich steeds meer thuis. Met het Duincafé als warm middelpunt, nadert Kerstmis. Samen met Van? Heerlijk boek weer!

Eindeloos dichtbij | Jenny Colgan

Dit keer komt verpleegkundige Lissa vanuit Londen naar het Schotse Kirrinfief. Ze ruilt voor drie maanden van baan en huis met Cormac, om een traumatische gebeurtenis te verwerken. Allebei moeten ze wennen aan hun nieuwe omgeving. Langzaam maar zeker komt Lissa tot rust en groeien zij en Cormac online naar elkaar toe. Ze hebben elkaar nog niet gezien maar toch… Heerlijke serie!

Misverstand in de urban jungle | Lis Lucassen | gekregen

Over Amelia die het zat is om aan de verwachtingen van haar ouders te moeten voldoen. Als ze een baan bij de OBA krijgt, vertrekt ze van het platteland naar Amsterdam. Lukt het knappe buurman Tristan om het zorgvuldig opgebouwde muurtje af te breken? En komt het nog goed tussen Amelia en haar ouders? Een heerlijke feelgood om mee op de bank te kruipen.

Een verrukkelijk fiasco | Lotte Petersen | bibliotheek

Over Mia die naar Rome vertrekt om als aupair te werken. De kinderen, Tomasso en Leo maken het haar niet makkelijk en de ouders ziet ze vaker niet dan wel. Dapper gaat ze de strijd aan en lijkt ze steeds meer haar plek in Italië te vinden. Tot ze getuige is van iets dat tot gevolg heeft dat ze ontslagen wordf. Leest lekker weg met een schrijfstijl vol met humor. Leuk!

Layla | Colleen Hoover | gekregen

Over Leeds die tijdens een optreden met zijn band Layla ontmoet en als een blok voor haar valt. Tot een ex van Leeds opduikt en hen allebei neerschiet. Layla overleeft het maar net en is daarna niet meer dezelfde. In een poging de oude Layla terug te brengen, neemt Leeds haar mee naar de B&B waar ze elkaar hebben ontmoet. Vanaf dat moment gebeuren er onverklaarbare dingen… Wat een tof en spannend boek!

Een zomer in Venetië | Nicky Pellegrino | bibliotheek

Over Dolly (Addolorata) die vastloopt in haar leven in Londen. Ze is ernstig toe aan een break en vertrekt naar Venetië. Als Eden, de man van Dolly, laat weten te willen stoppen met hun huwelijk besluit ze de hele zomer in Venetië door te brengen. Op zoek naar dat waar ze gelukkig van wordt. Ze leert de tango dansen, nieuwe mensen kennen en komt steeds meer tot zichzelf. Keert ze terug naar Londen?

Gek van jou | Jette Schröder

Over Lize die zichzelf tot happy single heeft verklaard en vast van plan is dit zo te houden. Haar tante geeft haar een retraite cadeau in ‘The mansion of love’ met de hoop dit om te buigen. Lize gaat met de bedoeling er een sappig stuk over te schrijven voor Frappy.nl, het platform waar ze voor werkt. Houdt ze dit vol of zwicht ze toch voor de invloed van de vrouwen daar én voor de toch wel leuke Niek…

99 procent van mij | Sally Thorne | bibliotheek

Over de op het oog keiharde en nukkige Darcy. Hoewel ze nooit lang op een plek blijft, is dat nu wel het geval. Oma liet haar en tweelingbroer Jamie haar huis na, dat moet worden klaargemaakt voor de verkoop. Als blijkt dat Tom, dé man wat Darcy betreft, de verbouwing op zich neemt begint een ingewikkeld maar vermakelijk gedoe tussen de twee. Hoe loopt dat af…? Heerlijk boek!

Kookschool d’Amore | Nicky Pellegrino

Over vier vrouwen die elkaar niet kennen maar naar dezelfde kookschool op Sicilië reizen voor een culinaire vakantie. De zeer verschillende vrouwen leren elkaar en de geheimen van de Siciliaanse keuken steeds beter kennen. Luca, de eigenaar van de kookschool, heeft een verleden waar hij allesbehalve trots op is én hij krijgt gevoelens voor een van zijn gasten. Heerlijk boek! En nu wil ik ook naar de kookschool van Luca…

Even goede vrienden | Jane Fallon

Over Amy die op pijnlijke wijze ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Met haar beste vriendin… Terwijl ze in Amerika was voor werk. In plaats van instorten, gaat ze voor wraak. Ze laat Jack en Mel denken dat ze in de VS is terwijl ze ondertussen samen met vrienden de ene na de andere gepaste wraakactie uitvoert. Tegelijkertijd krijgt haar nieuwe leven stap voor stap vorm. Aanrader!

Wedden dat ik blijf | Marijke Vos

Over Debby die (samen met haar zus) tot de conclusie komt dat ze de stad zat is. Ze vertekken naar een klein Brabants dorpje om een compleet ander leven op te bouwen. Inburgeren is nog niet zo eenvoudig maar Deb is vastbesloten om een succes te maken van haar alpaca-boerderij. En dan is Sjoerd er ook nog, een hele leuke dierenarts… Heerlijke feelgood!

Gelukkig op Ibiza | Aline van Wijnen

Over Maud die vastbesloten is een rijke man aan de haak te slaan om zo het leven te kunnen leven waar ze al zo lang van droomt. Niet zomaar een rijke man, maar wel een waar ze van houdt en hij van haar. Chris is de perfect kandidaat maar Chris wil zich hoe dan ook niet binden. Zal de tijd die ze samen doorbrengen dat veranderen of blijft Maud achter met een gebroken hart?

Het begon met een lach | Kelly Moran

Over schuchtere, beschadigde en kwetsbare Ella die dit keer doelwit is van de koppelpraktijken van de dragonders. Of ze nu wil of niet, ze wordt gekoppeld aan sexy brandweerman Jason. Jason die bindingsangst heeft maar toch niet bestand lijkt tegen Ella. Ze vallen als een blok voor elkaar, maar wat als er enkele lang bewaarde geheime uitkomen?

Tot aan de zon en terug | Jill Mansell

Over Didi die na dertien jaar haar eerste liefde Shay weer ziet, als gast in haar eigen hotel. Hoewel ze er niet aan wil, ze is tenslotte verloofd, lijken de gevoelens er nog altijd te zijn. Ook bij Shay. En dan zijn er nog de gebeurtenissen en geheimen van toen en de vader van Shay die ongeneeslijk ziek is. Een heerlijk boek van Jill, met allerlei fijne personages, zoals altijd eigenlijk.

Cinder & Ella, lang en gelukkig? | Kelly Oram

Nadat Cinder (Brian) en Ella elkaar in deel 1 uiteindelijk vonden, blijkt in deel 2 dat het leven met een van de populairste acteurs van Hollywood niet niks is. Zeker niet als je Ella heet en nog in een herstelproces zit, met brandwonden over het grootste deel van je lichaam. Tel daar familieperikelen bij op en je snapt dat er in dit boek voldoende gebeurt om aan een stuk door te willen lezen. Heerlijke YA-serie. 

De kleine theetuin in de duinen | Anne West

Over nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa die altijd onafscheidelijk waren. Tot Rosa verliefd werd op Cas, de vriend van Fleur. En hij op haar. Als Rosa en Cas voor elkaar kiezen stort de wereld in voor Fleur. Vlak na het openen van de 3e patisseriewinkel ziet Fleur het niet meer zitten. Als opa Leen vanaf Texel een noodkreet stuurt, besluit Fleur haar leven daar opnieuw te willen inrichten. Gaat dat zomaar lukken?

Liefs uit Londen | Iris Visser

Over Hannah die op oudejaarsavond haar vriend betrapt met een ander. Op haar werk moet ze ook nog dealen met een stuk chagrijn dat Tijn heet en haar baas is. Ze heeft dan ook minimaal zin om met hem twee weken naar London te gaan voor het werk. Eenmaal daar lijkt in rap tempo de stemming te veranderen en belandt ze met Tijn tussen de lakens. Of dat nu handig is… Leest snel weg. Vermakelijk.

Zoek de zon op | Jenny Colgan

Deel 2 uit de Happy Ever After-serie. Over Zoë die als alleenstaand moeder ploetert om rond te komen. Wanneer ze naar Schotland kan om daar als nanny te werken én om Nina te helpen met de boekenbus, lijkt het dé oplossing. Het gezin waar ze terecht komt blijkt een complex geheel te zijn. Ze gaat de uitdaging niet uit de weg en langzaam maar zeker lijkt alles voor iedereen beter te worden. Maar ook voor Zoë zelf?

Het huis onderaan de klif | Sharon Gosling

Over Anna die na een verbroken relatie opnieuw begint in het afgelegen dorpje Crovie. Een impulsieve actie. Na aankomst maakt ze het liefst direct rechtsomkeert. Tot de inwoners en het dorpje langzaam maar zeker haar hart veroveren. Is een toekomst voor Anna mogelijk in Crovie of verandert een verwoestende storm alles?

Lieve Emmie Blue | Lia Louis

Over Emmie die opgroeit met een weinig betrokken moeder, die wordt aangerand door een leraar, die daarna door iedereen wordt uitgemaakt voor leugenaar… Luke vindt haar ballon met briefje en stuurt haar een e-mail, het begin van een intense vriendschap. Jaren later wordt Emmie verliefd op Luke. Maar Luke gaat trouwen… Eliot, de broer van Luke is er ook nog. Hij laat Emmie zien dat niet alles is wat het lijkt. Mooi!

Onder de Spaanse zon | Anna Thomas

Over Linda, Ellen en Judith die 25 jaar geleden tegelijk trouwden. Daarna verwaterden de contacten al snel. Paul, de man van Judith, brengt iedereen weer bij elkaar om samen het jubileum te vieren. Hoewel er weinig te vieren valt voor de drie stellen. Linda, Ellen en Judith vertrekken tijdens het feest totaal onvoorbereid naar Spanje.

Was je maar van mij | Mhairi McFarlane

Over Laurie die, volkomen overwacht, na 18 jaar wordt verlaten door haar partner. Als ze met (goddelijke) collega Jamie vast komt te zitten in de lift, ontstaat er een plan om een relatie te faken. Voor Laurie om haar ex jaloers te maken en voor Jamie om zijn kansen op een promotie te vergroten. Maar wat nu als fake echt wordt… Prachtig boek!

Over vijf jaar | Rebecca Serle

Over ambitieuze Dannie die haar toekomst volledig heeft uitgestippeld. Op de dag dat ze ten huwelijk wordt gevraagd door David heeft ze een voorspellende droom waarin een andere man een rol speelt. Die man komt ze 4,5 jaar later tegen als de nieuwe liefde van hartsvriendin Bella. Wat volgt is een aangrijpend verhaal. Prachtig boek!

Beter laat dan nooit | Charlotte de Monchy

Over Merle die haar hippie-oma in Cornwall opzoekt. James, de pestkop uit haar jeugd, blijkt het huis van oma te hebben gekocht en oma gaat ook nog met de opa van James trouwen. Min of meer noodgedwongen brengen Merle en James samen tijd door bij het voorbereiden van de bruiloft. Vinden ze elkaar nog steeds zo vervelend of toch niet…

Zonnige dagen in het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer draait het om Willow die zich dagelijks bekommert om haar dementerende moeder Lynnie, haar eigenschoonmaakbedrijf Spic & Span en haar werk bij het Duincafé. Tijdens een schoonmaakklus ontmoet ze Tom. Stille (en superknappe) Tom met een verdrietig verleden. Kan Willow ruimte maken voor een relatie met Tom?

Ogen zo grijs als regen | Sophie Tal Men

Deel 1 van de feelgood Bretagne-serie. Over Marie-Lou die haar geboortedorp in de Franse bergen verlaat voor een baan als co-assistent in Brest. Spannend! Haar huis en huisgenoot Anna blijken een schot in de roos. En dan is er nog Matthieu, de neef van Anna. Hoewel ze duidelijk voor elkaar vallen gaat het moeizaam. Waarom?

Zomerloof | Jackie van Laren 
Na Lentegroen in het voorjaar was het nu tijd voor Zomerloof. Sylvie en Freek blijven om elkaar heen draaien tot ze uiteindelijk besluiten dat het ‘aan’ is. Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat er zich criminele activiteiten in het hoofdhuis en op het terrein van Freek afspelen… Op naar deel 3!
Sex & Vanity | Kevin Kwan
Over Lucy die naar Capri reist voor het (extravagante) huwelijk van haar vriendin. Daar ontmoet ze George die ze eerst maar irritant vindt. De aantrekkingskracht wint toch. Een paar jaar later, terug in New York, kiest Lucy ervoor een man te trouwen die de goedkeuring van haar rijke familie krijgt. Tot George voor haar staat…
 
Met een beetje geluk | Tamara Haagmans
Over Nicole die van haar tante een pretpark erft dat op het randje van faillissement balanceert. Vastbesloten er het beste van te maken, organisseert ze in het park. Marc, die eigenlijk had gehoopt het park te erven, helpt waar hij kan. Maar er gebeuren wel allerlei eigenaardige dingen. Wie zit daarachter? En die Marc is toch wel erg leuk… Heerlijk feelgood boek!
Het familiehotel van Sapphire Bay | Holly Martin
Over Aria die leeft voor het hotel en het eiland Sapphire Bay. Maar het hotel heeft een flinke opknapbeurt nodig om kans te maken op overleven. Als haar vader overlijdt komt alles in een stroomversnelling; het hotel, de relatie met haar zussen en dan is er nog knappe Noah… Fijn leesvoer!
Wen er maar aan | Maike Meijer
Over actrice M. die in het jaar voor ze 50 wordt een dagboek bijhoudt. Een nietsverhullend, schaamteloos en hilarisch dagboek waarvan de tranen je soms over de wangen rollen. Heerlijk leesvoer voor vrouwen (en mannen als ze nieuwsgierig zijn natuurlijk).
Een gouden gloed over Ruby Falls | Holly Martin
In deel 2 van deze serie over Jewel Island gaat het over zus Clover. Flink beschadigd door een vorige relatie vindt ze het knap lastig om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Voor Angel om precies te zijn, de assisitent van Noah uit deel 1. Met het geduld dat hij heeft en de wederzijdse aantrekkingskracht zetten ze stappen…
Droomuitzicht | Sarah Morgenthaler
Over ‘bergman’ Easton die als een blok valt voor actrice/regiseur River. Omdat niemand in Moose Springs wil meewerken aan de documentaire die ze maakt, huurt ze Easton in om haar team mee te nemen naar de top van Mount Veil. Dat wordt een mega spannende klim terwijl River en Easton ontdekken wat ze voor elkaar betekenen. Heerlijk boek!
Leuke nieuwe buren | Jane Fallon

Over Laura die na haar scheiding tijdelijk woornruimte vindt in een superchique buurt in London. Wanneer buur-snob Stella Laura ervan verdenkt een oogje op haar man Al te hebben, kijkt de rest van de straat haar niet meer aan. Laura ontdekt dat Al een nare verrassing voor Stella in petto heeft. Stella en Laura bedenken een plan…

 

Mocht je via deze pagina een bestelling doen bij Bol.com dan ontvang ik daar een heel klein percentage vergoeding voor. Daar merk jij niets van. De prijs is hetzelfde wanneer je rechtstreeks naar Bol gaat.

Voor mij is lezen heerlijk na een dag vol beeldschermen. Lekker even offline. Uiteraard zijn deze boeken er (meestal) ook als e-book. Je vindt ze vanzelf als je op de linkjes klikt. Ik wens je hoe dan ook heel veel leesplezier en een goed gevulde boekenkast!