Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

salade met makreel

Groene salade met makreel uit blik

Het is weer tijd voor een nieuwe Princes-recept. Althans, een nieuw recept dat ik maak met vis uit blik van Princes en dat aansluit op het thema van de maand. Dit keer is het thema #saladesmetprinces en dat werd dus deze groene salade met makreel uit blik. Heerlijk als maaltijdsalade of als voorgerecht.

Ik gebruikte dit keer zwarte olijven maar je kunt ook kiezen voor groene olijven. Kies vooral jouw favoriet. Als je graag een crunchy bite in je salade hebt, kun je er nog voor kiezen om croutons of walnoten toe te voegen. Hoe dan ook, deze salade is heerlijk. Of het nu gaat om een lunch, voorgerecht of avondmaaltijd op een zomerse dag. Probeer zelf maar!

Heb je ook het recept voor een pittige tonijnsalade al gezien? Of voor homemade zalmsalade? Zomaar een paar voorbeelden want je vindt nog meer lekkere recepten met vis hier op Pukster.nl  

Ingrediënten voor deze salade met makreel:

150 gram kropslamelange
1 granny smith
1 blikje makreel filets (Princes, 125 gram)
2 bosuitjes
0,5 komkommer
2 gedroogde tomaatjes op olie
10 olijven

2 eetlepels yoghurt mayonaise
1 theelepel mierikswortel
sap van een halve citroen

Zo maak je deze groene salade met makreel:

1. Leg de salade in een grote/wijde schaal.

2. Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

3. Was de komkommer en snijd in halve dunne plakjes en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

4. Halveer de olijven en snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.

5. Meng in een kommetje de mayonaise, mierikswortel en het citroensap tot een dressing.

6. Verdeel nu de appel, komkommer, makreel, olijven en zongedroogde tomaatjes over de sla in de schaal.

7. Besprenkel met de helft van de dressing en strooi de ringetjes bosui erover.

8. Zet de salade op tafel met de overgebleven dressing ernaast voor de liefhebbers.

En, loopt het water jou al in de mond van deze groene salade met makreel uit blik? Als je makreel niet zo lekker vindt, kun je dit ook heel goed vervangen door tonijn uit blik trouwens. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie