Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Lasagne met spinazie en ricotta
Lasagne met spinazie en ricotta foto

Lasagne met spinazie en ricotta

De man en kleine broer zijn dol op lasagne. De versie met de rode saus. Grote broer en ik worden daar dan weer niet heel warm van. Ik bedacht daarom een andere versie: lasagne met spinazie en ricotta. Ik voegde daar uiteraard nog wat andere lekkere ingrediënten aan toe met een lekker resultaat al zeg ik het zelf. 

Ben je een lasagne-liefhebber? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor vegetarische lasagne met paneer. Of naar het recept voor vega lasagne met spinazie en romige pestosaus en check ook het recept voor lasagnette en voor lasagne met zalm en groenten.

Dit heb je nodig:

250 gram verse lasagnebladen
650 gram spinazie, diepvries, ontdooid en uitgelekt
250 gram ricotta
1 blik polpa, 400 gram (Mutti)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
100 gram spekreepjes
1 bol mozzarella, in plakjes
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
15 gram verse basilicum, grof gehakt

Zo maak je deze lasagne met spinazie en ricotta:

1. Bak de spekreepjes uit tot ze goudbruin zijn en haal ze dan uit de pan.

2. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui, pers een teentje knoflook uit boven de pan en bak nog even mee.

3. Voeg de polpa toe en laat een minuut of 5 pruttelen zodat de smaken goed mengen.

4. Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte basilicum toe, schep even om en zet de pan dan weg.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.

6. Meng in een schaal de ricotta met de spinazie en 1/3 van de geraspte Parmezaanse kaas.

7. Voeg de spekreepjes toe en knijp het andere teentje knoflook uit boven de schaal.

8. Breng op smaak met peper en zout en meng alles nog eens goed door elkaar.

9. Schep 1/3 van het tomatenmengsel in de ovenschaal en verdeel over de bodem.

10. Bedek met lasagnebladen.

11. Schep 1/3 van het ricotto-spinaziemengsel op de lasagenbladen en verdeel met een spatel of lepel.

12. Herhaal stap 9 tot en met 11 tot je eindigt met het ricotta-spinaziemengsel.

13. Verdeel de plakjes mozzarella over de lasagne en bestrooi met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.

14. Zet de lasagne met spinazie en ricotta zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en een mooi goudbruin korstje heeft.

Deze versie van lasagne is wat machtig en combineert goed met een frisse salade. Laat je het weten als je het recept hebt gemaakt? Vind ik leuk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie