Als je op zoek bent naar een geschikt bakseltje om tijdens de paasdagen op tafel te zetten; stop maar met zoeken. Deze brownies met paaseitjes maak je redelijk snel en zijn waarschijnlijk ook net zo snel op. Heerlijk voor bij een high tea of als dessert met een bolletje ijs ernaast.
Ik geef het toe, brownies behoren tot mijn favoriete baksels. Je kunt ten slotte nooit genoeg chocolade hebben toch? Je vindt dan ook al verschillende recepten op dit blog. Brownies met stukjes koek, bounty brownies of red velvet and white chocolate brownies bijvoorbeeld. Vandaag voeg ik er weer een recept aan toe voor deze heerlijke brownies met paaseitjes. Enjoy!
Ingrediënten voor deze brownies met paaseitjes:
100 g roomboter
200 g extra pure chocolade (min. 70%)
ongeveer 15 paaseitjes (ik gebruike witte en salted caramel)
175 g (basterd)suiker
75 g bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Bereiding van deze paas brownies:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
2. Breek de extra pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.
3. Roer de boter, die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een luchtig mengsel.
4. Roer er met de garde of mixer 1 voor 1 de eieren door.
5. Voeg de (gezeefde) bloem en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.
6. Giet deze massa in de vorm, verdeel de paaseitjes over het beslag en bak de brownie in circa 40 minuten gaar.
7. Laat de brownie even rusten voordat je hem uit de vorm tilt.
8. Verder laten afkoelen op het bakpapier op een rooster.
9. Snij vervolgens in blokken. De maat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.
Ga jij aan de slag met dit recept voor double chocolate brownies? Ik zou het zeker doen.
One Comment
Pingback:
17 maart 2023 at 11:06