Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Hallo borrelseizoen: tijd voor een vis borrelplank!
vis borrelplank #borrelenmetprinces

Hallo borrelseizoen: tijd voor een vis borrelplank!

Vanaf deze maand mag ik mezelf Princes ambassadeur noemen en dat betekent dat ik de komende tijd iedere maand  een inspiratiepakket en een ’thema-opdracht’ ontvang van Princes. Deze maand was het thema #borrelenmetprinces en daar wist ik wel raad mee. Er komt hier ten slotte regelmatig een borrelplank op tafel. Dit keer werd het een vis borrelplank! 

Borrelplanken zijn altijd lekker maar met het oog op de naderende feestdagen komen ze nog vaker voorbij. Simpelweg omdat er meer borrelmomenten zijn en omdat ze praktisch zijn. Je maakt in een keer zo’n plank voor lekkers klaar en kunt daarna lekker met je vrienden/familie/collega’s aan de borrel. Misschien nog eens bijvullen als iedereen hongerig is en de borrel gezellig lang duurt 😉

Wat ik nog meer maakte als Princes-ambassadeur? Een pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette en frisse appel tonijn hapjes.

Vis borrelplank #1: pittige tonijnsalade

pittige tonijnsalade

 

 

Ingrediënten van deze pittige tonijnsalade:
blikjes tonijn op olie (uitgelekt, Princes)
1 rode peper
3 lente-uitjes
1 bosje krulpeterselie
1 limoen
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes (uitgelekt)

Bereiding van deze pittige tonijnsalade:
1. Snijd de rode peper over de lengte doormidden. Als  je niet van ‘heel pittig’ bent, kun je eerst de zaadlijsten verwijderen voordat je de peper fijnhakt.
2. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de lente-uitjes en snijd ze fijn.
3. Hak de peterselie fijn.
4. Meng in een kom de tonijn met de rode peper, lente-ui, kappertjes en peterselie.
5. Doe dan de mayonaise in een klein kommetje.
6. Snijd de limoen doormidden en knijp beide helften boven de mayonaise uit. Pas op dat er geen pitjes in je sausje vallen.
7. Roer het limoensap en de mayonaise door elkaar en schep deze saus door de tonijn.
8. Dek af en laat op smaak komen in de koelkast.

Vis borrelplank #2: makreelsalade

De ingrediënten van deze makreelsalade:
1 blikje makreel (Princes)
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels mierikswortel
sap van een halve limoen
peper
zout

De bereiding van deze makreelsalade:
1. Doe de makreel in een kom en haal met behulp van een vork uit elkaar.
2. Voeg de kappertjes toe.
3. Meng in een ander kommetje de mayonaise met de mierikswortel en het limoensap.
4. Meng alles door elkaar en proef; voeg naar smaak peper en zout toe.

Vis borrelplank #3: tapenade

tapenade met olijven en ansjovis

Ingrediënten van deze tapenade:
150 gram zongedroogde tomaatjes op olie
1 blikje ansjovis (Princes)
1 teentje knoflook
2 eetlepels groene olijven
1 eetlepel balsamico azijn

Bereiding van deze tapenade:
1. Laat de tomaatjes en ansjovis uitlekken en doe in een maatbeker.
2. Maak het teentje knoflook schoon en voeg toe.
3. Voeg de olijven en balsamico azijn toe en pureer met de staafmixer.
4. Proef of de smaak naar wens is; voeg indien nodig wat peper en zout toe.
5. Doe de tapenade in een kommetje en smeren maar!

Uiteraard kun je deze vis borrelplank nog uitbreiden. Bijvoorbeeld met zalmsalade, gerookte zalm, garnalen enzovoort. Lekker brood, wat toastjes en dipstokjes erbij en borrelen maar!

 

(Dit artikel betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie