Als je op zoek bent naar een maaltijd die je prima in etappes kunt eten dan is dit pastasalade recept echt iets voor jou. Ideaal voor avonden waarop er gesport wordt en iedereen op andere tijden wil eten. En je kunt deze salade makkelijk vooruit maken zodat je ‘m alleen nog uit de koelkast hoeft te pakken.
Dit pastasalade recept is overigens ook perfect voor zomerse dagen. Of als je op een verjaardag een grote groep te eten moet geven en voor een buffet kiest. Blijft er wat over? Verdeel het over bakjes en voor de volgende dag is de lunch-to-go geregeld. Kortom, je kunt met deze pastasalade alle kanten op.
Ingrediënten voor dit pastasalade recept
250 gram mini penne
1 gerookte kipfilet, in blokjes
1 grote appel, geschild en in blokjes
3 bosuitjes in ringetjes of 0,5 rode ui in halve dunne ringen
zakje rucola
100 gram Italiaans gekruide salami (Stegeman), in blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 doosje snoeptomaatjes, in vieren gesneden
4 augurkjes, in dunne plakjes
eetlepel rozijnen
2 eetlepels extra virgin olijfolie
1 eetlepel appelciderazijn
1 teentje knoflook, geperst
peper
zout
Parmesan, grof geschaafd
Bereiding van dit pastasalade recept
1. Bereid de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water.
2. Doe de gerookte kip, appel, salami, paprika, augurk, bosui/rode ui, snoeptomaatjes en rozijnen in een grote schaal.
3. Meng daar de afgekoelde pasta doorheen.
4. Meng in een kommetje de olijfolie, azijn en knoflook en voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Voeg nu de rucola en dressing toe aan de pastasalade en schep even goed om.
6. Serveer de parmezaanse kaas bij de salade zodat ieder naar smaak kan toevoegen als topping.
Behalve lekker en makkelijk is de pastasalade recept ook voorzien van voldoende groenten dus vormt hij een prima voedzame maaltijd. Eet lekker!