Frittata’s maak ik regelmatig en de inhoud varieert maar is altijd lekker. Dit keer werd het een frittata met gerookte zalm en lekker veel courgette. Maar ook de frittata met gegratineerde geitenkaas, of de frittata uit de oven zijn aanraders. Je leest het al, er is voldoende te variëren op het gebied van frittata’s.
In feite is een frittata niet veel anders dan geklutste eieren met een vulling van groenten, vlees en/of vis. Van oudsher gebruikt om restjes op te maken en vaak met aardappel als basis. Ik sla de aardappel vaak over maar soms ook niet. Net waar ik trek in heb en wat er in huis is.
Ingrediënten:
2 courgettes, in blokjes
4 lente-uitjes, in ringetjes
8 eieren
2 tomaten, in blokjes
300 gram gerookte zalm, in stukjes
handje verse dille, gehakt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je deze frittata met gerookte zalm:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie.
2. Verhit een koekenpan en bak de courgette en lente-ui op middelhoog vuur bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie.
3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Voeg de blokjes tomaat toe en roer nog even om.
5. Klop de eieren los met zout en peper en roer de dille en gerookte zalm erdoor.
6. Schep het courgette-mengsel in de ovenschaal en schenk het ei-mengsel erover.
7. Bak 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant van het ei gaar is.
De frittata met gerookte zalm is perfect voor drukke dagen waarop er ook nog gesport wordt. Stukje brood of een frisse salade erbij en je kunt er weer even tegen.