Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas foto

Quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas

Ik nam tijdens onze vakantie in Frankrijk een fijne bakvorm mee voor quiches en galettes. Die kwam dus goed van pas toen ik aan de slag ging met dit recept voor een quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas. Het recept? Lees vooral even verder. 

De kant-en-klare degen van Tante Fanny vind ik fantastisch. In no time zet je de lekkerste dingen op tafel zoals pizza, strudel, galette, flammkuchen of zoals nu een quiche. Ideaal ook voor feestjes waar je graag net even iets anders dan kaas/worst/chips op tafel zet. Maar goed, terug naar het recept voor de quiche!

Ingrediënten:

1 rol taart-/quichedeeg (Tante Fanny)
1 courgette
1 grote rode ui
100 gram spekreepjes
4 eieren
150 ml (demi) crème fraîche
100 gram zachte geitenkaas
peper en zout

Zo maak je deze quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Rol het deeg uit en til het, met bakpapier, in een (quiche)vorm en gebruik het overhangende deeg om de rand te verdikken.

3. Bak op middelhoge stand de spekreepjes in een hapjespan rustig uit.

4. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de courgette in kleine blokjes.

5. Voeg de rode ui en courgette toe aan de spekreepjes en bak het geheel op hoge stand tot het vocht verdampt is.

6. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout los.

7. Verdeel het spek-groenten mengsel over de deegbodem.

8. Schenk hier het eimengsel overheen.

9. Verkruimel de geitenkaas boven de quiche, zet ‘m dan in de oven en bak in zo’n 35-40 minuten gaar.

Kleine broer at in rap tempo zijn bord leeg en vroeg zelfs om nog een stuk. Dat wil wat zeggen hoor mensen haha. Kortom, hartstikke goedgekeurd. We aten er nog een lekkere komkommersalade bij en onze zondagavond-maaltijd was geslaagd. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie