Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #8 licht en luchtig header

Weekmenu #8: licht en luchtig

Tijd voor weekmenu nummer acht! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer is het thema ‘licht en luchtig’ omdat we nog steeds een beetje aan het uitbuiken zijn van de feestdagen. En dat betekent: salades! De een wat lichter en luchtiger dan de andere, maar allemaal super lekker. Op zaterdag maken we een salade uit de categorie comfort food en op zondag bakken we een heerlijk ontbijtje.

Weekmenu #8

Weekmenu 8 licht en luchtig foto

Maandag: waldorfsalade
Dit recept voor waldorfsalade deluxe is echt heerlijk om de week mee te beginnen. Eenvoudig maar daarom zeker niet minder smakelijk. Je kunt nog een broodje erbij eten als je dat lekker vindt.

Dinsdag: maaltijdsalade met tonijn
Deze maaltijdsalade met tonijn vind ik zelf een topper. Omdat je tonijn uit blik gebruikt staat je voedzame bordje lekkers snel op tafel.

Woensdag: venkelsalade
Venkel gebruik ik niet heel regelmatig in de keuken. Maar deze venkelsalade is erg lekker en voldoet prima aan ‘licht en luchtig’. Bak er een stukje kipfilet of witte vis bij en je maaltijd is compleet.

Donderdag: wortelsalade met appel en rozijnen
Deze wortelsalade is een favoriet hier in huis. Omdat het zo op tafel staat en omdat het vrijwel overal bij combineert. Ga je voor een stukje vlees, vis of kies je een vleesvervanger erbij?

Vrijdag: couscous salade met geitenkaas en granaatappel
Deze couscous salade met granaatappel en geitenkaas is eenvoudig te maken en super lekker. Ik zou extra veel maken, zodat je de volgende dag een restje kan eten als lunch.

Zaterdag: goed gevulde aardappelsalade
Deze goed gevulde aardappelsalade is echt comfort food en daarom heerlijk voor het weekend. En ook hiervoor geldt weer: maak een flinke hoeveelheid want dit lust je ook de volgende dag nog als lunch.

Zondag bakdag: apple crumble ontbijtpotjes met havermout
Apple crumble ontbijtpotjes met havermout om de dag mee te starten. Dat klinkt toch heerlijk? Helemaal op zondagochtend is het echt een feestje aan tafel.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Geef een reactie