Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Wortelsalade met appel en rozijnen
wortelsalade

Wortelsalade met appel en rozijnen

Sinds kort is deze wortelsalade een nieuw favorietje hier in huis. Omdat het zo op tafel staat en omdat het vrijwel overal bij combineert. En precies omdat het inmiddels een favoriet is, werd het tijd het recept te delen. Benieuwd of deze wortelsalade ook bij jou een blijvertje wordt…

Gekookte wortelen zijn we hier niet heel dol op. We eten ze wel eens hoor, in de vorm van hutspot bijvoorbeeld, maar veel liever eten we ze rauw. Gewoon zo uit het handje, eventueel met een dipje, zijn er hier al heel wat bossen peen doorheen gegaan. Deze wortelsalade is weer net even iets anders. Rauwkostsalades zijn sowieso heerlijk, ook bij de BBQ, vind ik. Heb je al eens het recept voor koolsla of bleekselderijsalade geprobeerd!

Ingrediënten van deze wortelsalade:

300 gram wortel, julienne gesneden
2 appels
2 bosuitjes (of 1/2 sjalotje gesnipperd)
klein handje rozijnen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel grove mosterd
sap van een  halve citroen
peper
zout

Bereiding van deze wortelsalade:

1. Ik gebruik altijd twee zakjes kant-en-klaar julienne gesneden wortel. Vandaar dat de salade dus ook snel op tafel staat. Maar zelf snijden kan natuurlijk ook.

2. Schil de appels (ik gebruik meestal Elstar), verwijder de klokhuizen, snijd in kleine blokjes en doe in een schaal.

3. Maak de bosuitjes schoon, snijd in dunne ringetjes en doe bij de appelblokjes in de schaal.

4. Voeg de rozijnen en wortel toe en schep even om.

5. Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

6. Schep de dressing bij de wortelsalade en meng goed door elkaar.

7. Het is het lekkerst als je de salade even laat staan, zodat de smaken kunnen mengen. En dan kun je aan tafel!

En, ga jij deze lekkere, knapperige en kleurrijke wortelsalade ook maken? Geniet ervan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie