Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

eenpersoons maaltijdsalade met tonijn

Eenpersoons maaltijsalade met tonijn

Het gebeurt wel eens dat de rest iets anders wil eten dan ik. Dit keer aten de broers bijvoorbeeld poffertjes, de man at überhaupt niet mee en ik wilde een salade. En dat werd dus deze eenpersoons maaltijdsalade met tonijn. Snel klaar, lekker en voedzaam. Ik hou ervan! 

Salades mag je mij in principe iedere dag voorschotelen. Heerlijk. Vooral in het voorjaar en de zomer word ik er serieus blij van. Als het om de avondmaaltijd gaat, moet het wel een goed gevulde salade zijn want een uur later weer honger hebben is niks. Als het om een salade als bijgerecht gaat, mag het allemaal wat luchtiger. Een frisse salade met aardbeien en/of watermeloen bijvoorbeeld.

Ingrediënten van deze eenpersoons maaltijdsalade met tonijn:

100 gram ijsbergsla (in reepjes)
1 rode paprika
1 appel
1 sjalotje
1 blikje tonijnmoot op olijfolie
1 hardgekookt ei
half handje walnoten
olijfolie
appelciderazijn
peper
zout

Zo maak je salade:

1. Leg de ijsbergsla op een groot bord.

2. Snijd de paprika in reepjes en verdeel deze over de sla.

3. Schil de appel, snijd in dunne plakjes en verdeel over het bord.

3. Giet de tonijn af en verdeel de tonijn daarna in stukjes over de salade.

4. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes en leg op het bord.

5. Pel het ei, snijd het in 8 partjes en leg ze bovenop de salade.

6. Verdeel de stukjes walnoot erover.

7. Bestrooi met peper en zout naar smaak en besprenkel met de olie en azijn.

En dat is dat, je eenpersoons maaltijdsalade met tonijn is klaar om op te eten. Geniet ervan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie