Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Couscous salade met granaatappel en geitenkaas
Couscous salade met granaatappel en geitenkaas

Couscous salade met granaatappel en geitenkaas

Ik heb weer een lekker recept voor een maaltijdsalade voor je! Ik bedacht deze couscous salade met granaatappel en geitenkaas toen we vorige week een paar dagen van 30+ aantikten. Het enige koken dat je hoeft te doen is namelijk dat van de couscous. De rest is een kwestie van wat snijden en door elkaar mengen. Kind kan de was doen. En hoe minder we boven hete pannen hoeven te hangen met dat soort temperaturen, hoe beter. 

Overigens hebben we deze couscous salade uiteindelijk de volgende dag als lunch meegenomen naar kantoor. De couscous bleek sporen van pinda te kunnen bevatten en dat gaat niet met een kind met een ernstige pinda-allergie. Lichte teleurstelling slechts want hé, super lekkere lunch voor de volgende dag was daardoor wel geregeld.

Meer recepten voor maaltijdsalades? Kijk dan eens naar het recept voor een vegetarische Oosterse maaltijdsalade, een groene salade met makreel of deze goed gevulde aardappelsalade

Ingrediënten van deze couscous salade:

250 gram parelcouscous
1 blokje kippenbouillon
1oo gram granaatappelpitjes
0,5 komkommer
1 lente-uitje
sap van een halve citroen
klein handje verse munt, fijngehakt
klein handje gedroogde cranberry’s
50 gram zachte geitenkaas
peper en zout
olijfolie

Zo maak je de parelcouscous salade:

1. Breng water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon toe en de parelcouscous en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de couscous gaar is, afgieten en even spoelen met koud water.

2. Schil ondertussen de komkommer, snijd in kleine blokjes en doe in een schaal.

3. Voeg de granaatappelpitjes en gedroogde cranberry’s toe.

4. Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes en voeg deze ook toe.

5. Voeg nu de couscous toe en meng goed door elkaar.

6. Voeg het citroensap, een scheutje olijfolie, de fijngehakte munt en wat peper en zout toe en schep nog even om.

7. Verkruimel tot slot de geitenkaas erboven. Ik koos voor kleine bakjes; dan is het handiger om eerst de couscous salade te verdelen en dan boven ieder bakje wat geitenkaas te verkruimelen.

Zoals ik al zei was het de bedoeling deze couscous salade als avondmaaltijd te eten maar werd het uiteindelijk een lunch. Kan allebei heel prima. Ga jij dit recept binnenkort maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie