Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

hutspot met een twist

Hutspot met een twist

Hoewel het bij ons geen dagelijkse kost is, is een stamppotje op zijn tijd gewoon lekker. Dit keer werd het hutspot met een twist. Behalve wortel en ui ging er ook nog sla en bosuil doorheen. En dat zorgt voor een heerlijk stamppotje! Zelf maken? Check het recept. 

Hutspot, ook wel (penen- of wortel)stamp of peestamp (Brabants), peen en uien of wortels en uien genoemd, is een typisch Nederlands wintergerecht. Het wordt gemaakt door aardappelen, wortelen (meestal winterpeen) en uien samen gaar te koken – eventueel met laurier – en het geheel daarna te stampen tot een stamppot. Hutspot gaat traditioneel vergezeld van gekookt klapstuk of al dan niet gerookt spek, waarbij de wortelen en uien in het kookvocht worden gegaard.

Ingrediënten van deze hutspot met een twist

1 kilo kruimige aardappelen
500 gram gesneden hutspotgroenten
3 bosuitjes
125 gram gemengde sla
1 eetlepel mosterd
peper
zout

Bereiding van deze hutspot met een twist

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2. Breng de aardappelen met daar bovenop de hutspotgroenten aan de kook en kook in 20 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.

3. Giet af, stamp fijn en breng op smaak met mosterd, peper en eventueel zout.

4. Roer de bosuitjes samen met de sla door de stamppot.

Wij aten hier een lekkere homemade gehaktbal bij maar een rookworst is ook heerlijk. Mocht je van een beetje bite in je stamppot houden, kun je natuurlijk ook nog uitgebakken spekjes toevoegen. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord