Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Apple crumble ontbijtpotjes met havermout
Apple crumble ontbijt-potjes met havermout recept

Apple crumble ontbijtpotjes met havermout

Apple crumble komt hier regelmatig op tafel. Als toetje met een lekkere bol ijs ernaast of als ontbijt. Want zeg nu zelf, ontbijten met deze appel crumble ontbijtpotjes met havermout klinkt toch heerlijk? Ik vind het in ieder geval altijd een feest om zo de dag te starten. 

Ik kies meestal voor een flinke schep Turkse of Griekse yoghurt (ongezoet) bovenop de apple crumble en kan daar dan de ochtend op teren. Je kunt natuurlijk ook voor een plantaardige yoghurt kiezen. En mocht je ’s ochtends in tijdnood komen dan neem je je ontbijtpotje toch lekker mee naar kantoor!? Houd wel rekening met jaloerse blikken van collega’s 😉

Ingrediënten voor deze apple crumble ontbijtpotjes:

V00r 2 stuks:
3 elstar appels
klein handje rozijnen
1 theelepel kaneel
50 gram havermout
25 gram roomboter
1 eetlepel bruine basterdsuiker
klein snufje zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

3. Bestrooi met het kaneelpoeder, schud even om en verdeel over twee ovenvaste schaaltjes.

4. Doe de havermout, basterdsuiker, boter en een klein snufje zout in een beslagkom en meng met een vork tot een egaal kruimeldeeg.

5. Verdeel nu het kruimeldeeg over de appel in de schaaltjes en zet in de oven gedurende zo’n 15-2o minuten, tot de appel zacht is en het deeg goudbruin.

6. Laat afkoelen en zet afgedekt weg tot het ontbijttijd is.

Schep er bij het ontbijt een lekkere schep dikke yoghurt op en smullen maar van je apple crumble ontbijtpotjes met havermout!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie