Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Waldorfsalade deluxe: eenvoudig maar o zo lekker
waldorfsalade deluxe recept

Waldorfsalade deluxe: eenvoudig maar o zo lekker

Mij mag je het hele jaar door salades voorschotelen maar zeker in de zomer. Dit keer maakte ik een waldorfsalade deluxe om mee te nemen naar kantoor. De lunch die dag was heerlijk! En natuurlijk deel ik het (eenvoudige) recept graag met je. Dit recept is voldoende als bij- of voorgerecht/lunch voor 2 personen of als maaltijdsalade voor 1 persoon. 

A Waldorf salad is a salad generally made of fresh apples, celery, grapes and walnuts, dressed in mayonnaise, and usually served on a bed of lettuce as an appetizer or a light meal. The Waldorf salad was first created for a charity ball given in honor of the St. Mary’s Hospital for Children on March 14, 1893 at the Waldorf hotelin New York City. Oscar Tschirky, who was the Waldorf’s maître d’hôtel and developed or inspired many of its signature dishes, is widely credited with creating the recipe. In 1896 the salad appeared in The Cook Book by “Oscar of the Waldorf”. The original recipe did not contain nuts, but they had been added by the time the recipe appeared in The Rector Cook Book in 1928. The dish is featured prominently in an eponymous episode of the sitcom Fawlty Towers.

Ingrediënten van deze waldorfsalade:

75 gram gemengde jonge bladsla
1 stengel bleekselderij
1 appel
1 handje walnoten
1 klein handje rozijnen
1 eetlepel mayonaise
0,5 eetlepel grove mosterd
4 plakjes bacon/ontbijtspek

Bereiding van deze waldorfsalade:

1. Bak de plakjes bacon (of ontbijtspek) zachtjes uit tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier.

2. Meng in een klein kommetje de mayonaise en mosterd door elkaar met een klein scheutje water tot het dik vloeibaar is.

3. Was de appel en snijd deze in kleine stukjes.

4. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.

5. Doe de sla, appel, bleekselderij, rozijnen en walnoten in een kom.

6. Breek de afgekoelde bacon in stukjes en voeg toe.

7. Voeg tot slot de dressing van mayonaise en mosterd toe en meng de salade door elkaar.

Komende week gaat deze waldorfsalade deluxe weer met mij mee naar kantoor gok ik. Ga jij ‘m ook maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie