Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Goed gevulde aardappelsalade: smullen!
goed gevulde aardappelsalade

Goed gevulde aardappelsalade: smullen!

Na een lange dag werken is het fijn om snel een lekkere voedzame maaltijd op tafel te zetten. Maaltijdsalades zijn wat dat betreft een uitkomst. Ik maakte gisteravond deze goed gevulde maaltijdsalade ‘uit de losse pols’, maar je kunt deze goed gevulde aardappelsalade heel goed van tevoren (gedeeltelijk) klaarmaken. Zeker nu ik je vertel welke ingrediënten ik heb gebruikt. En geloof me: veel lekkerder dan een afhaalmaaltijd 😉

De hoeveelheden zijn voldoende om met vier mensen een hoofdmaaltijd van te eten. Maar een aardappelsalade is ook super lekker tijdens de BBQ. En laten het BBQ-seizoen nu net in volle gang zijn. Je kunt voor de variatie ook voor het recept voor aardappelsalade met gerookte kip kiezen dat ik eerder maakte. Hoe dan ook: eet smakelijk!

Ingrediënten van deze goed gevulde aardappelsalade:

1 kilo krieltjes
halve komkommer
1 appel
3 bosuitjes
6 radijsjes
100 gram ontbijtspek/bacon
4 zongedroogde tomaten (op olie)
2 theelepels kappertjes
4 eetlepels mayonaise
1 flinke theelepel mierikswortel
peper
zout
naar wens: 75 gram rucola

Bereiding van deze goedgevulde aardappelsalade:

1. Was de krieltjes en kook ze, met schil, in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.

2. Bak het spek knapperig en leg weg op een bord om af te koelen.

3. Snijd de komkommer over de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Doe de stukjes in een grote schaal.

4. Was de appel, snijd in achten en dan in dunne plakjes en doe ook in de schaal.

5. Was de radijsjes, snijd doormidden en in dunne plakjes en doe ook in de schaal.

6. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg toe.

7. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe.

8. Voeg de kappertjes toe.

9. Snijd nu de krieltjes doormidden (of in vieren bij grotere krieltjes) en meng door de salade in de schaal.

10. Verkruimel nu grof het uitgebakken spek over de salade.

11. Meng in een kommetje de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.

12. Voeg de mayonaise toe aan de aardappelsalade en meng het geheel voorzichtig door elkaar.

13. Als je ervan houdt (wij wel) kun je rucola toevoegen. Zonder is de salade ook erg lekker.

Ik bedacht de ingrediënten voor deze goed gevulde aardappelsalade ter plekke en dat pakte zeer goed uit. Ga jij dit recept ook maken? Of heb je een ander favoriet recept voor aardappelsalade? Ik hoor het graag! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie