Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Festival Zoet

Festival Zoet: 12-14 april in Almere

Bakkers en zoetliefhebbers opgelet! Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april kun je naar de voorjaarseditie van het Festival der Zoete Verleidingen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Drie dagen lang genieten van huisgebakken taartjes tot bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, bakingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams tijdens Festival Zoet!

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in Drenthe. De fans riepen echter al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief voor de voorjaarseditie. En laat Almere nu net mijn woonplaats zijn. Leuk leuk leuk! Als je dan toch op de Kemphaan bent, breng dan ook zeker een bezoek aan de Jungle, een aanrader voor groot en klein. Of laat man en kinderen zich daar vermaken, terwijl jij lekker rondstruint bij Festival Zoet 😉

Festival Zoet Almere Kemphaan         

Wat je kunt verwachten van Festival Zoet

Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alleen maar zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires.

Er is ook een uitgebreid activiteitenprogramma. Workshops zoals koken met karamel, handletteren op gebaksbordjes, bakken met thee, een paastaart maken, een dikke dames schilderij maken en etagères maken van oude serviezen. Ook voor kinderen zijn er bak- en knutselworkshops.

Festival Zoet: baktheater

In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek, Kees Raat (auteur van de Chocoladebijbel en onlangs een prijs gewonnen met de lekkerste chocolademelk), Hidde de Brabander (in 2018 uitgeroepen tot Meester Patissier) en Maurits van der Vooren (geeft patisserielessen in binnen- en buitenland en kookt regelmatig voor het Koninklijk Huis).

Op zaterdag, 13 april, is er taartenbakwedstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor Stichting De Opkikker. De taartenbakwedstrijd wordt gejureerd door de Rutger van den Broek en de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp.

Ontmoet Maroeska Metz

Je weet wel, de meest spraakmakende deelnemer en finalist van ‘Heel Holland Bakt’ en auteur van het fraaie kookboek Hoe Dan?! komt ook naar Almere. Maroeska is in het dagelijks leven een internationaal bekend ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Ze is aanwezig met een stand, maar geeft op vrijdag ook een bakdemonstratie in het baktheater. Ze deelt haar keukengeheimen, laat zien hoe je zelf de heerlijkste taarten bakt en signeert na afloop van haar bakdemonstratie haar kookboek Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Glutenallergie? Vegan?

Ook voor mensen met een glutenallergie en veganisten is er genoeg te leren en te genieten. Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen als delicious., Seasons en Margriet. Dosia Bakt Vegan is haar eerste kookboek. Daaruit demonstreert zij op het festival onder andere een chocolade-gembertaart gevuld met luchtige chocolademousse met het nieuwe steringrediënt in vegan bakken: aquafaba – het kookwater van kikkererwten.

Klinkt toch super leuk of niet? Ik heb Festival Zoet in ieder geval in mijn agenda genoteerd en ga zeker even langs Stadslandgoed De Kemphaan dat weekend. Zie ik je daar? 

 

Wanneer: vrijdag 12 t/m zondag 14 april, alle dagen van 10-17 uur
Waar: Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanpad in Almere
Kosten: de entree voor volwassenen is € 10,- (online via site € 8,50), kinderen t/m 12 jaar gratis
Reserveer hier je kaarten >>

 

(Dit blogartikel bevat affilliatelinks)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord