Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Romige visstoof met kabeljauw en garnalen
Romige visstoof met kabeljauw en garnalen foto

Romige visstoof met kabeljauw en garnalen

Een lekker stoofpotje is altijd een goed idee toch? Deze romige visstoof met kabeljauw en garnalen is daar een voorbeeld van. Vrij eenvoudig te maken, smakelijk en voedzaam. Oftewel: dikke aanrader! Natuurlijk deel ik het recept hieronder met je. Kijk je mee?

Deze visstoof is lekker met rijst. Als je dat erbij wil serveren is het handig om zodra je begint met koken het water voor de rijst vast op te zetten. Dan heb je als het goed is alles tegelijk klaar om op te dienen.

Liefhebber van stoofpotjes? Check dan ook het recept voor een snelle kipstoof in mosterdsaus of voor een stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot. Ook smullen!

Dit heb je nodig:

400 gram kabeljauwfilet, in stukjes
300 gram (wok)garnalen, uit de diepvries, ontdooid
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 ui, in kwart ringen
1 teentje knoflook
1 jalepeno
2 rode puntpaprika’s, in halve ringen
250 ml kokosmelk
15 gram koriander, de blaadjes fijngehakt
zout
olijfolie

Zo maak je deze romige visstoof:

1. Snijd de jalepeno doormidden, verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt, en hak fijn.

2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.

3. Voeg de paprika en knoflook toe en bak nog even mee.

4. Doe de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan, samen met de fijngehakte jalepeno en breng de temperatuur wat omlaag.

5. Doe dan de kabeljauw en garnalen in de pan en laat dit geheel rustig gaar worden. Roer af en toe om.

6. Breng het geheel op smaak met zout.

Schep wat rijst (of pasta, dat kan ook goed) op vier borden en verdeel de romige visstoof over de borden. Bestrooi tot slot met wat gehakte koriander en je kunt aan tafel. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie