Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu 14: hallo voorjaar header

Weekmenu #14: hallo voorjaar!

Tijd voor weekmenu nummer 14! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Met de komst van steeds meer zonnige voorjaarsdagen met een aangename temperatuur, neemt ook de behoefte aan buiten eten en BBQ’en toe. Althans, bij ons thuis wel. Dit keer is het dan ook een weekmenu met maaltijden die je snel klaarmaakt en, bij goed weer, heerlijk in de tuin kunt opeten.

Weekmenu 14: hallo voorjaar foto

Weekmenu #14

Maandag: zoete aardappel salade met gerookte kip
Houd je van zoete aardappel? En houd je van maaltijdsalades? Dan kan ik je deze zoete aardappel salade van harte aanbevelen. Check het recept!

Dinsdag: surf en turf BBQ-pakketjes
Als je van eenpansgerechten houdt dan wordt je vast ook blij van BBQ-pakketjes. Deze Surf en Turf pakketjes zijn een ideale BBQ-maaltijd voor door de week.

Woensdag: zomerse maaltijdsalade met aardbeien en serranoham 
Deze zomerse maaltijdsalade met verse Hollandse aardbeien, serranoham, geitenkaas en dadels is echt smullen! Lees hier hoe je ‘m maakt. Zorg voor een lekker broodje en eventueel een smeerseltje erbij en klaar is je maaltijd voor de woensdag.

Donderdag: kip pilaf met paprika, ananas en perzik
Kip pilaf kwam toen wij nog met z’n tweeën waren regelmatig op tafel. Een super lekker zoet-zuur gerecht dat het allerlekkerst is met wat rijst ernaast. Kinderen lusten dit ook graag.

Vrijdag: viscake
Vis en cake klinkt misschien als een ongewone combinatie maar viscake is wel de beste omschrijving voor dit super lekkere recept voor het hele gezin. Kook er wat groenten bij zoals broccoli of snijbonen. Eventueel een gebakken aardappeltje… Heerlijk!

Zaterdag: kip met tomaten, rucola en ciabatta
Dit recept voor kip met tomaten, rucola en ciabatta is perfect voor het weekend en valt zeker in de categorie ‘comfort food’. Ook een aanrader als je eters op visite krijgt trouwens.

Zondag: appel-rozijnen clafoutis met een vleugje kaneel
Al jaren stond een clafoutis op mijn te-maken-lijstje. Pas geleden was het zover. Check snel het recept voor deze appel-rozijnen clafoutis en zet een heerlijk toetje op tafel vanavond.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie