Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Bakken voor Pasen: mijn drie favoriete recepten
3x bakken voor pasen

Bakken voor Pasen: mijn drie favoriete recepten

Het paasweekend komt langzaam maar zeker dichterbij. Voor de meesten van ons betekent dat een heerlijk lang weekend (met hopelijk mooi weer). En ergens in dat weekend is er vast wel tijd om iets lekkers te bakken voor Pasen toch? Want zelfgemaakt is over het algemeen toch altijd lekkerder dan gekocht. Ik deel mijn drie favoriete paas bakrecepten met je.

Ga jij helemaal los als het om Pasen gaat? Ik heb wel het idee dat er tegenwoordig veel meer tijd een aandacht aan Pasen wordt besteed dan ‘vroeger’. Het vergelijk met Kerst wordt ook al wel gemaakt, maar daar zijn we in mijn beleving toch nog niet. Ik heb persoonlijk niet heel veel met Pasen. Met paaseitjes dan weer wel haha. En ach, tegenwoordig kunnen we zo’n beetje de paaseitjes inwisselen voor kruidnoten dus wat dat betreft zitten we goed ūüėČ

Bakken voor Pasen

1. Hot Cross Buns
Hot cross buns zijn zoete broodjes met rozijnen en koekkruiden. Best een bewerkelijk broodje om te maken maar het is de moeite waard. Check het recept!

2. Kwark rozijnen bollen
Deze kwark-rozijnenbollen zijn perfect voor het paasontbijt of de paasbrunch. Zeker als je ze net uit de oven, nog een beetje warm, op tafel zet. Succes verzekerd.

3. Havermout muffins
Ben je dol op havermout én op muffins? Dan zijn deze havermout muffins echt iets voor jou tijdens het paasontbijt. De havermout geeft de muffins meer body en bite!

Ik heb mijn favorieten beperkt tot drie recepten, maar uiteraard zijn eigenlijk alle baksels goed tijdens een paasontbijt, -brunch of -lunch. Wat zeg ik, baksels zijn áltijd een goed idee. Anyway, mocht je behalve baksels nog andere lekkere recepten zoeken om op tafel te zetten tijdens de paasdagen; check dan ook vooral even de recepten voor verse eiersalade, de vis borrelplank, en homemade dinner rolls.

Ik wens je vast gezellige paasdagen met hopelijk heerlijk weer zodat we buiten kunnen genieten van al dit lekkers. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord