Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

kip pilaf recept

Kip pilaf met paprika, ananas en perzik

Kip pilaf kwam vroeger, toen de man en ik nog met z’n tweeën waren, regelmatig op tafel. Het recept kreeg ik ooit van een toenmalige schoonzus. Pas geleden had ik ineens een ‘o ja’-momentje en besloot ik het weer eens te maken. Een super lekker zoet-zuur gerecht dat het allerlekkerst is met wat rijst ernaast.

Als je Google laat zoeken naar pilaf komen er allerlei variaties voorbij. Waarschijnlijk lijk de oorspronkelijke pilaf (of pilav) ook in de verste verte niet op dit recept. Maar ach, als het maar lekker is toch? En dat is het! Handig ook om vooruit te maken, dat komt de smaak alleen maar ten goede, of wanneer je in etappes eet.

Als je van zoet-zuur houdt is het recept voor zoet pittige kip met kiwi en ananas ook iets voor jou!

Ingrediënten voor kip pilaf:

600 gram kippendijfilet, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
2 rode uien, in halve ringen
1 blikje ananasstukjes (op eigen sap, 230 gram)
1 blikje halve perziken (op lichte siroop, 410 gram)
140 gram tomatenpuree
halve pot atjar tjampoer
tabasco
peper
zout
olie

Zo maak je kip pilaf:

1. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika een minuut of vijf.

2. Bestrooi de kipreepjes met peper en zout en bak ze vervolgens mee met de kip en paprika.

3. Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze ook nog even mee.

4. Giet ondertussen de ananas en perzik af en vang het vocht op.

5. Snijd de perzik in blokjes.

6. Voeg nu de ananas en perzik toe aan het mengsel en draai het vuur laag.

7. Giet de atjar af, vang het vocht op, en voeg de atjar ook toe aan de pilaf.

8. Meng het geheel door elkaar en voeg dan scheutje voor scheutje wat vruchtensap en zuur van de atjar toe. Net zolang tot de substantie smeuïg genoeg is.

9. Breng op smaak met wat tabasco, peper en zout. Houd je van pittig dan gebruik je wat meer tabasco.

10. Als je de kip pilaf met rijst eet, laat je de pilaf zachtjes pruttelen terwijl je de rijst bereidt.

Zet nog wat extra atjar op tafel en misschien wat kroepoek en geniet van je maaltijd!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie