Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

winter barbecue

Winter barbecue: zo maak je er een feest van!

Heb jij de barbecue na de zomer opgeborgen met het idee om ‘m in het voorjaar pas weer tevoorschijn te halen? Misschien breng ik je wel op een ander idee met dit blog. Het is namelijk ook super leuk om in dit seizoen te barbecueën. Sterker nog, je kunt het hele jaar door de BBQ gebruiken. Maar laten we eens kijken naar een gezellige winter barbecue!

Stel je het volgende plaatje voor. Je verzamelt alle plaids die je in huis hebt en drapeert ze over de stoelen in de tuin. Heb je nog ergens een statafel? Zet die er ook gezellig bij. Op de tafels staan talloze kaarsjes te branden en op een open plek zorgt een vuurkorf voor een hangplek om lekker door te warmen. De visite is warm aangekleed maar je hebt voor de zekerheid nog een mand met extra sjaals en mutsen neergezet. Op de achtergrond hoor je je favoriete playlist. Tijd om te starten met de winter barbecue!

Winter barbecue: voorgerechten

Winter barbecue voorgerechten

1. Ik ben niet zo van de pizza maar tegen een stuk Flammkuchen van de barbecue zeg ik niet snel nee. Perfect voorgerechtje want je snijdt ‘m in stukken, schuift ze op een plank en iedereen pakt lekker. Check dit recept van Okoko.

2. Bruschetta is ook zo’n hapje dat altijd goed is. En die maak je dus ook heel eenvoudig met de barbecue. Deze perzik bruschetta met geitenkaas van ‘Life as a strawberry’ zien er toch super lekker uit of niet?

3. Ook lekker om te delen: deze mini-kaasfondue met pistache en abrikozen van Boodschappen.nl. Lekker dippen met een broodje en dat je het dan jammer vindt dat het op is. Door naar het hoofdgerecht!

Winter barbecue: hoofdgerechten

winter barbecue hoofdgerechten

1. Heb je al eens bavette van de BBQ gegeten? Ik wel en dat is dus echt onwijs lekker. Zeker weten dat je je gasten blij maakt met dit recept van Barbecues Galore.

2. Ik maak zelf vaak zalmpakketjes voor op de barbecue. Super lekker zo’n licht stukje vis. Deze gemarineerde zalm van Franceska Kookt ziet er ook geweldig uit.

3. Pulled pork vraagt om een goede planning omdat die heel langzaam gegaard wordt. Maar het resultaat mag er dan ook zijn als je het recept van Andrew Zimmern volgt. Heerlijk tussen een broodje en wat cole slaw erbij.

Winter barbecue: nagerechten

winter barbecue nagerechten

1. Oeh! Deze gegrilde perziken met kaneel en ijs van Half baked harvest… daar loopt het water je toch direct van in de mond of niet?

2. Marshmallows, chocolade en koekjes. Meer heb je toch niet nodig als toetje? Als je deze pan s’mores op tafel zet met een grote stapel koekjes, dipt het gezelschap ‘m in no time leeg, let maar op. Je vindt de how to op Culy.nl

3. Bananen met marshmallows en chocolade. Een perfect toetje voor de kids maar geloof me, ook volwassenen kun je heel blij maken met dit recept van Brenda Kookt. Misschien nog een scheutje rum erbij dan 😉

Winter barbecue: heb jij al een kamado?

Heb je een goede barbecue? Dan hoef ik je niks uit te leggen. Maar stel nu dat je helemaal nog geen BBQ hebt of graag je huidige model wil upgraden. Hoe tof is het dan om een buitenkeuken, en dat kan in alle soorten en maten, te maken met zo’n stoere Primo grill, Big Green Egg of Bastard! Check kamadoexpress.nl maar eens voor kamado’s in alle soorten en maten. Dan kun je dus nog makkelijker het hele jaar door je BBQ gebruiken. En die winter barbecue wordt nog leuker; iedereen komt vanzelf in de buurt van jouw buitenkeuken hangen terwijl jij er allerlei lekkers op fixt. Bij mij staat ‘ie in ieder geval op de wishlist. 

Naast genoeg te eten, zorg je natuurlijk ook voor lekkere drankjes. En behalve voldoende wijn, bier en frisdrank kun je ook denken aan glühwein, jägertee en warme chocolademelk. Dat maakt het nóg meer een winter barbecue. Veel plezier! 

 

(Dit artikel betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

  • wiebie74@hotmail.com'

    Wanda

    29 december 2018 at 19:38

    Wij hebben drie jaar geleden een winter bbq gedaan met vrienden, was zeker voor herhaling vatbaar en had ook wel iets bijzonders om in de kou bij een vuurkorf en een blokhut lekker te genieten.

    Beantwoorden

Geef een reactie