Als je van eenpansgerechten houdt dan wordt je vast ook blij van BBQ-pakketjes. Met een rol aluminiumfolie en wat verse ingrediënten tover je de lekkerste maaltijden van de BBQ, zonder dat je de hele tijd druk bent met vlees keren en salades maken. Dit maakt deze Surf en Turf BBQ-pakketjes dan ook een ideale maaltijd voor door de week, of als je visite krijgt maar niet de hele tijd druk wilt zijn.
Surf and turf or surf ‘n’ turf is a main course which combines seafood and red meat. The seafood used may be lobster, prawns, or shrimp, which may be steamed, grilled or breaded and fried. When served with lobster, the lobster tail or a whole lobster may be served with the dish. The meat is typically beef steak, although others may be used. One standard combination is lobster tail and filet mignon. (Bron: Wikipedia)
Ingrediënten van deze Surf en Turf BBQ-pakketjes:
300 gram biefstuk (of varkenshaas)
300 gram (wok)garnalen (diepvries)
1 rode paprika
200 gram sugar snaps
150 gram kastanje champignons
1 rode ui
3 stengels lente-ui
1 teentje knoflook
stukje gember (duimgrootte)
3 eetlepels ketjap
kikoman sojasaus
olijfolie
peper
zout
aluminiumfolie
Bereiding van deze Surf en Turf BBQ-pakketjes:
1. Snijd de biefstuk in stukken en marineer in de ketjap.
2. Ontdooi de garnalen door ze in een vergiet af te spoelen met koud water.
3. Maak de paprika schoon en snijd in vierkante blokjes.
4. Pel de ui en snijd in parten.
5. Halveer de kleine champignons en snijd de grote in vieren.
6. Snijd de lente-ui in ringetjes.
7. Schil de knoflook en gember en snijd in plakjes.
8. Neem nu vier lange stukken aluminiumfolie en vouw deze dubbel.
9. Leg net iets over de helft van alle ingrediënten wat neer op het folie.
10. Bestrooi met peper en zout naar smaak en giet er een klein scheutje kikoman overheen.
11. Vouw de pakketjes dicht en zorg dat de randen goed omgevouwen zijn om lekken te voorkomen.
12. Ongeveer 10 minuutjes op de BBQ en je maaltijd is klaar. Eventueel wat rijst of een broodje erbij!
Heb jij andere favoriete BBQ-pakketjes? Recepten zijn uiteraard van harte welkom. Eet lekker!
2 Comments
Kool Family
13 juli 2018 at 22:14Ik ben niet altijd geweldig into surf en turf, maar voor een barbecue zou ik dit wel eens durven proberen.
Pukster
14 juli 2018 at 09:04Laat je weten hoe het smaakte?