Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kip met tomaten, rucola en ciabatta
kip met tomaten, rucola en ciabatta

Kip met tomaten, rucola en ciabatta

Terwijl ik ervan overtuigd was dat het recept voor deze kip met tomaten, rucola en ciabatta al lang op Pukster te vinden was, bleek het tegendeel. Dan zit er maar één ding op: heel snel zorgen dat het recept voor dit heerlijke maaltje snel gepubliceerd wordt. And so I did.

Dit recept is niet alleen heerlijk voor een maaltijd met het gezin bijvoorbeeld maar leent zich echt meer dan uitstekend voor avonden waarop je eters krijgt. Je verdubbelt de hoeveelheden eenvoudig en omdat de handelingen vrij eenvoudig zijn, sta je geen uren in de keuken en houd je tijd over voor een lekker dessert. Of om gezellig een wijntje te drinken met je visite natuurlijk 😉

Ingrediënten van deze kip met tomaten, rucola en ciabatta:

1 teen knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
400 gram kipfilet
1 ui
6 tomaten
1 ciabatta
75 gram rucola

Zo bereid je de kip met tomaten, rucola en ciabatta:

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden.

3. Snijd de kipfilets in grove stukken.

4. Snijd de ui en tomaten in parten en verdeel de ciabatta in stukken.

5. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de helft van de gekruide olie toe.

6. Schuif de bakplaat onder in de oven en rooster zo’n 30 min.

7. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de stukken kip gaar.

8. Neem de bakplaat uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola.

9. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe en smullen maar.

Ik ga dit recept in ieder geval binnenkort weer eens maken. En jij? Gaat het recept bij jou ook op het weekmenu? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie