Een maaltijdsalade is altijd een goed idee en zeker op warme zomerdagen zoals we ze deze week hebben. Dit keer ging ik voor een zomerse maaltijdsalade met verse Hollandse aardbeien, serranoham, geitenkaas en dadels. Smullen! Om het lekker eenvoudig te houden, aten we er een vers turks brood met wat smeerseltjes bij.
Is deze salade net niet helemaal jouw ding? Wat dacht je dan van een goed gevulde aardappelsalade, vegetarische Oosterse maaltijdsalade of een lekkere pastasalade? Uiteraard kun je nog veel meer salades vinden op Pukster, dus kijk gerust even rond. Je vindt ze onder ‘recepten’ en dan ‘salades’. Laat je me weten welke je favorieten zijn?
Ingrediënten van deze zomerse maaltijdsalade:
200 gram rucola melange
140 gram dungesneden serranoham
100 gram zachte geitenkaas met honing
500 gram Hollandse aardbeien
8 dadels
1 eetlepel balsamico
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zout
Bereiding van deze zomerse maaltijdsalade:
1. Verdeel de rucola melange over vier borden.
2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, houd een stuk of vijf grote aardbeien apart, snijd de rest in vieren en verdeel ze over de vier borden.
3. Verdeel de serranoham over de borden.
4. Verkruimel de geitenkaas boven de borden.
5. Snijd de dadels in dunne reepjes en verdeel ze over de borden.
6. Doe de aardbeien in een zeef, houd deze boven een kom en duw de aardbeien met een vork door de zeef.
7. Voeg aan dit aardbeiensap de balsamico en olijfolie toe en roer door elkaar.
8. Breng op smaak met de peper en het zout en verdeel over de vier borden.
9. Lekker met een vers stokbroodje en aioli. Eet smakelijk!
Wat eet jij graag tijdens warme zomerdagen behalve lekkers van de BBQ? Hier is het naast de BBQ toch vaak een salade of lekker veel fruit en rauwkost met wat vlees of vis.
19 Comments
Amelie van Writings by Amelie
3 juli 2018 at 21:29Lijkt me zeer lekker! Toch vind ik het een gek idee om aardbeien in een salade te doen! Ik ga het eens proberen!
Pukster
3 juli 2018 at 21:37Zou ik zeker doen! ?
Felice Veenman
4 juli 2018 at 09:03is deze salade niet een beetje een overkill aan lekkere dingen?
Ik zou zelf voor wat minder ingredienten kiezen denk ik
Pukster
4 juli 2018 at 10:50Die keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Vooral eten waar jij je goed bij voelt ?
Kelly
4 juli 2018 at 13:18Ziet er heerlijk uit! Voor mij alleen dan zonder ham.
Pukster
4 juli 2018 at 15:46Dat kan natuurlijk ook prima.
Stefaan De Winter
4 juli 2018 at 13:36Ik stuur het door naar men partner die is echt een slaatjes man!
Pukster
4 juli 2018 at 15:47Dan wordt hij hier vast blij van 😉
Frederique
4 juli 2018 at 23:25Lijkt me erg lekker, ik houd van de combi zoet en hartig. Dadels mmm weet niet, die zou ik misschien wel stiekem weglaten haha
Gabriëlle
5 juli 2018 at 10:09Goed recept, ik ben gek op serrano ham dus ik zou dit zeker proberen!
Chaya
5 juli 2018 at 20:38Super lekker. Zeker een om te onthouden.
Pukster
5 juli 2018 at 21:46Aanradertje hoor 😉
Meliss
5 juli 2018 at 23:05Oh ik ga dit denk ik morgen maken. Heb nog aardbeien en rucola uit eigen tuin. En dadels nog in de kast.
Pukster
6 juli 2018 at 09:49Ja doen! Deel je een fotootje?
Monique
10 juli 2018 at 17:33Ziet er lekker uit, ik zou zelf denk ik de geitenkaas vervangen door feta kaas!
Pukster
10 juli 2018 at 18:22Kun je zeker uitproberen!
Kevin | Kvntravel
16 september 2018 at 15:45Oeef! Een lekker recept heb je hier beschreven! Deze ga ik van de week uitproberen, want het wordt weer zomers weer. 🙂
Nicole van Broekhoven
2 juni 2019 at 21:35Was een succes!! Iedereen heeft ervan gesmuld. Had hem als salade bij de BBQ geserveerd. Een goede friszoete tegenhanger bij al het gekruide vlees 😉
Pukster
2 juni 2019 at 21:46Leuk! Ik vind het ook altijd een lekkere combi ?