Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Zomerse maaltijdsalade met aardbeien en serranoham
zomerse maaltijdsalade met aardbeien en serranoham

Zomerse maaltijdsalade met aardbeien en serranoham

Een maaltijdsalade is altijd een goed idee en zeker op warme zomerdagen zoals we ze deze week hebben. Dit keer ging ik voor een zomerse maaltijdsalade met verse Hollandse aardbeien, serranoham, geitenkaas en dadels. Smullen! Om het lekker eenvoudig te houden, aten we er een vers turks brood met wat smeerseltjes bij. 

Is deze salade net niet helemaal jouw ding? Wat dacht je dan van een goed gevulde aardappelsalade, vegetarische Oosterse maaltijdsalade of een lekkere pastasalade? Uiteraard kun je nog veel meer salades vinden op Pukster, dus kijk gerust even rond. Je vindt ze onder ‘recepten’ en dan ‘salades’. Laat je me weten welke je favorieten zijn?

Ingrediënten van deze zomerse maaltijdsalade:

200 gram rucola melange
140 gram dungesneden serranoham
100 gram zachte geitenkaas met honing
500 gram Hollandse aardbeien
8 dadels
1 eetlepel balsamico
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zout

Bereiding van deze zomerse maaltijdsalade:

1. Verdeel de rucola melange over vier borden.

2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, houd een stuk of vijf grote aardbeien apart, snijd de rest in vieren en verdeel ze over de vier borden.

3. Verdeel de serranoham over de borden.

4. Verkruimel de geitenkaas boven de borden.

5. Snijd de dadels in dunne reepjes en verdeel ze over de borden.

6. Doe de aardbeien in een zeef, houd deze boven een kom en duw de aardbeien met een vork door de zeef.

7. Voeg aan dit aardbeiensap de balsamico en olijfolie toe en roer door elkaar.

8. Breng op smaak met de peper en het zout en verdeel over de vier borden.

9. Lekker met een vers stokbroodje en aioli. Eet smakelijk!

Wat eet jij graag tijdens warme zomerdagen behalve lekkers van de BBQ? Hier is het naast de BBQ toch vaak een salade of lekker veel fruit en rauwkost met wat vlees of vis. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

19 Comments

Geef een reactie