Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #7 header

Weekmenu #7: winters comfort food

Tijd voor weekmenu nummer zeven! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer is het thema ‘winters comfort food’. Zo halverwege januari, een van de saaiste maanden van het jaar, kunnen we wel wat comfort gebruiken toch? Volgens mij is dat prima gelukt met dit weekmenu. Op zondag sluiten we de week af met (goddelijke) bountybollen.

Weekmenu #7

Weekmenu #7: winters comfort food

Maandag: stamppotje van zoete aardappel, 2 soorten kool én topping
Wel eens een stamppotje van zoete aardappel gemaakt? Deze met boerenkool, witte kool én een topping van rode ui en spekreepjes is heerlijk. Zo maak je van die saaie maandag een feestje.

Dinsdag: risotto met groenten en kip
Als er iets ultiem comfort food is dan is het wel risotto. Dit recept zorgt voor een goed gevulde risotto met groenten en kip. Maak er eventueel nog een lekkere salade bij en de bordjes zijn leeg voor je het weet.

Woensdag: courgetti bolognese
De woensdag houden we lekker licht, low carb en vol met groenten. Ik gebruik hiervoor de spiralizer maar je kunt tegenwoordig in de supermarkt ook kant en klare courgetti kopen. Net wat je zelf fijner vindt dus.

Donderdag: spruitjes met appel, ui en spekreepjes
Spruitjes… je vindt ze heerlijk of vreselijk. Vroeger vond ik ze vreselijk. Maar dit spruitjes recept met appel, ui en spekreepjes is heerlijk! Lekker met draadjesvlees bijvoorbeeld of een stukje vis, (gebakken) aardappeltje erbij…

Vrijdag: visschotel
Top visschotel! Zeker als je eters krijgt want je kunt ‘m voorbereiden en terwijl de oven zijn ding doet kun je zelf lekker borrelen met de visite.

Zaterdag: bonenschotel met gegratineerde tortillachips
Deze bonenschotel komt hier met regelmaat op tafel en is altijd een succes. Niet heel gek want chips als avondeten is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt haha. Lekkere maaltijd voor de zaterdag dus!

Zondag: bountybollen
Bountybollen? Jazeker! Denk kokosmakroon gecombineerd met een bounty… of eigenijk een soort van omgekeerde bounty. Hoe dan ook super lekker dit voor bij de koffie/thee of als toetje met een bolletje ijs ernaast bijvoorbeeld.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie