Als je tot nu toe nog steeds geen goede reden had gevonden om een slowcooker aan te schaffen dan is dit misschien het moment. Apple crumble uit de slowcooker is ten slotte een prima excuus en niemand zal bezwaar hebben. Als je wel al een slowcooker hebt, maar dit nog nooit hebt gemaakt hebt ik maar een advies: doen!
We eten graag en regelmatig een apple crumble. Tot nu toe maakte ik deze altijd in de oven, maar die was op het moment dat ik besloot dat ik trek had in crumble, vol met ander lekkers. En dat is gelijk een van de redenen waarom ik dol ben op mijn CrockPot. Je hebt gewoon extra mogelijkheden om verschillende lekkere gerechten te maken.
Ingrediënten:
6-8 Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden
75 gram havermout
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram lichte basterdsuiker
50 gram roomboter
snuf zout
1 theelepel kaneel
Zo maak je apple crumble uit de slowcooker:
1. Doe de appelblokjes in de slowcooker, bestrooi met kaneel en meng even door elkaar met een houten spatel.
2. Meng in een beslagkom de havermout, basterdsuiker, roomboter, het zelfrijzend bakmeel en het zout tot een kruimeldeeg. Dat gaat het beste met je handen.
3. Bedek de appeltjes in de slowcooker met het kruimeldeeg.
4. Stel de slowcooker in op 3 uur op de lage stand. Daarna nog een uur op de hoge stand.
5. Zodra het tijd is om van de apple crumble uit de slowcooker te genieten, verdeel je het over bakjes. Eventueel een bolletje ijs of schep Griekse yoghurt ernaast en smullen maar!
Mocht je nieuwsgierig zijn wat je nog meer kunt met een slowcooker, ik heb de nodige recepten inmiddels hier gedeeld. En als je je afvraagt welke Crockpot ik heb, de voorloper van deze: