Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #66 foto

All you can read #66: deze vijf boeken las ik

Toen ik bij de bibliotheek werkte, sleepte ik van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Inmiddels ben ik weer ‘gewoon’ lid van de bieb en lees ik vrolijk door, hoewel er iets minder boeken van de bieb mee naar huis gaan. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd door een uitgever om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet of Kobo e-reader. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #66?

All you can read #66

De kerstboekwinkel | Jenny Colgan
Over Carmen die vlak voor kerst haar baan kwijtraakt. Ze voelt zich toch al de mislukking van de familie, maar er zit niet veel andes op dan het baantje te accepteren dat haar zus heeft geregeld: een kleine boekhandel redden van de ondergang. Een ‘mission impossible’ lijkt het, maar toch zet ze haar schouders eronder. Al is het alleen maar voor die lieve oude Mr McCredie. Of ze nu wil of niet, ze wordt langzaam maar zeker dol op haar nieuwe leven én haar neefje en nichtjes. En misschien spelen twee leuke mannen daar ook een rol in…

Ik volg je tot de laatste letter | Jonne ten Duis
Over Kira die weer bij haar moeder gaat wonen, nu haar vriend haar weer bedroog. Terug in het dorp dat ze jaren geleden ontvluchtte, stopt haar auto ermee. Om die te laten repareren zit er niets anders op dan geld verdienen met schoonmaken in de lokale bieb. En dan is er Aran, haar letterlijke redder in nood die haar thuisbracht toen ze met pech in de berm stond. Te leuk is deze man, omdat ze zich eigenlijk niet wil binden en de wereld wil zien. Ze besluit dat het tijd is om haar eigen boontjes te doppen en vertrekt naar Indonesië. Maar niet zonder de belofte van Aran dat hij op haar wacht.

Wat ik wil voor kerst | Catherine Walsh
Over Molly en Andrew die al tien jaar lang alleen met kerst samen zijn tijdens hun vlucht van Chicago naar Ierland. Hoewel Molly niets met Kerstmis heeft, is Andrew een echte liefhebber. Als het onmogelijk lijkt om naar Ierland te vliegen door sneeuwstormen, zet Molly alles op alles om hem toch bij zijn familie te krijgen. Tijdens de lange reis met vliegtuigen, taxi’s, treinen en ferry’s en de avonturen die ze meemaken lijkt het alsof er na tien jaar gevoelens aan de oppervlakte komen. Het zal toch niet… Wat een heerlijk boek!

De grote kerstleugen | Vi Keeland
Over Riley Kennedy die het zat is dat haar mail steeds terecht komt bij haar collega Kennedy Riley. Vooral omdat deze man steeds ongevraagd advies en commentaar toevoegt als hij de mail doorstuurt naar haar. Tot overmaat van ramp blijkt deze man superaantrekkelijk te zijn. Ze weet niet precies hoe, maar hij overtuigt haar om een deal te sluiten: hij doet alsof hij haar vriendje is op het kerstfeest van haar moeder, en in ruil daarvoor gaat ze met hem mee naar een bruiloft. Alleen… dat doen alsof begint steeds meer te lijken op echte gevoelens, en zo wordt deze deal langzaam maar zeker een steeds grotere kerstleugen.

De beste wensen | Tamara Haagmans
Over Joy die een enorme hekel heeft aan alles wat met Kerstmis te maken heeft. Als haar zwager haar vraagt om langs te komen op hun kerstfeest omdat hij haar zus ten huwelijk gaat vragen, kan ze dat niet weigeren. Laat ze daar nu net tegen die onwijs irritante klant aanlopen die ze eerder die dag nogal onbehoorlijk te woord stond. En laat dat nu de broer van haar zwager zijn. Die dus ook dol is op kerst, net als haar zus. En die haar vervolgens zo’n beetje ontvoerd naar een kerst wonderland, oftewel de hel op aarde voor ‘Scrooge’ Joy. Maar man, deze Nick is echt onwijs leuk! Gaat Kerstmis de dealbreaker zijn?

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie