Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Bountybollen: voor de lekkere kokos-chocolade-trek
Bountybollen recept

Bountybollen: voor de lekkere kokos-chocolade-trek

Bountybollen? Jazeker! Denk kokosmakroon gecombineerd met een bounty… of eigenijk een soort van omgekeerde bounty. Snap je het nog? Hoe dan ook super lekker dit! En wat ook fijn is: ze zijn zo klaar. Handig als je onverwacht visite krijgt of als je gewoon onwijs zin hebt in iets lekkers. 

Ik ben een echte kokos-liefhebber en ben dol op alles waar dat witte goedje in zit. Als je ook fan bent, zou ik ook zeker eens de bounty brownies maken. De combinatie van een brownie onderkant en koekjes bovenkant is geniaal. Zachte cake met daarop een brosse koekjeslaag. Heerlijk. Maar nu nog het recept voor deze bountybollen!

Ingrediënten van deze bountybollen:

170 gram suiker
190 gram geraspte kokos
3 eieren
snuf zout
1 eetlepel custardpoeder
190 gram pure, witte of melkchocolade (grof gehakt)

Zo maak je de bountybollen:

1. Meng alle ingrediënten voor het beslag, behalve de chocolade, in een kom door elkaar.

2. Voeg als laatste de stukjes chocolade toe en laat het mengsel minimaal een uur rusten op kamertemperatuur.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Maak met een ijslepel (die je steeds even afspoelt) of met natte handen bolletjes van het kokosmengsel en leg ze op de bakplaat.

5. Bak de bountybollen in zo’n 15 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Terwijl de bountybollen afkoelen heb je mooi de tijd om een grote pot thee te zetten. Kun je daarna gelijk geniet van je verse bakseltje! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie