Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #6

Weekmenu #6: hallo 2020

Tijd voor weekmenu nummer zes! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Zoooo de kerstdagen zitten er weer op en een nieuw jaar komt eraan. Voor velen van ons is het begin van zo’n vers jaar een mooi moment om alles weer even wat beter aan te pakken. Eten is vaak een van die dingen. Logisch ook wel na al dat eten tijdens de feestmaand december. Vandaar dat je deze week vooral lichte maaltijden kunt verwachten om mee uit te buiken behalve op dinsdag natuurlijk, want Oudejaarsdag mag nog wel even extra lekker toch?

Weekmenu #6

Weekmenu #6: hallo 2020

Maandag: roerbak recept met komkommer, mango en kipgehakt
Dit roerbak recept is dus echt heel erg lekker en een ideale maaltijd voor een avond waarop je niet zoveel tijd en/of zin hebt om uitgebreid te koken. In korte tijd zet je een lekkere voedzame maaltijd op tafel.

Dinsdag: Kaiserschmarrn
“Kaiserschmarrn bitte!” is een bestelling die regelmatig wordt geplaatst tijdens de wintersport bij de koffiestop. Heerlijk om ook af en toe zelf te maken en heel geschikt voor Oudejaarsavond. Hoef je je ook geen zorgen te maken over in de rij staan bij de oliebollenkraam 😉

Woensdag: courgette pannenkoekjes met feta en rode ui
Soms maak je iets klaar voor de avondmaaltijd en weet je gelijk ‘dit is een blijvertje’. Juist, dat was ook het geval met deze courgette pannenkoekjes. Voedzaam en lekker en daar houden we van. Wij aten er lekker wat rauwkost bij (wortel en watermeloen) en een ciabatta. Niets meer aan doen!

Donderdag: homemade zalmburgers
Wij eten graag een stukje vis hier thuis. Het gebakken spul van de visboer is heerlijk op een makkelijke dag, maar deze zalmburgers met een lekker fris Aziatisch tintje maak je eenvoudig zelf.

Vrijdag: snijbonen met tomaat en ui
Snijbonen eten we hier bijna wekelijks en dan is een beetje variatie nooit weg toch? Laatst maakte ik dan ook deze snijbonen met tomaat en ui en ik kan je ze van harte aanbevelen. Combineer ze met een stukje vis of kip en eventueel wat volkoren pasta en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd op tafel.

Zaterdag: groene salade met makreel uit blik
Een lekkere maaltijdsalade om de zaterdag mee af te ronden is heerlijk toch? Deze maak je met vis uit blik en staat dus snel op tafel. Zet er nog een (stok)broodje bij en klaar ben je.

Zondag bakdag: cantuccini
Je kent ze wel toch, cantuccini? Van die hard gebakken koekjes met amandelen die je ze regelmatig tegenkomt bij de Italiaan als je koffie besteld. Vaak met een likeurtje als Amaretto ernaast om het koekje in te dopen. Zo maak je ze zelf.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Geef een antwoord