Snijbonen eten we hier bijna wekelijks. En dan niet de ‘scheermessen’ zoals ik ze vroeger wel kreeg, maar in sappige ruitjes. We vinden ze ook gewoon lekkerder dan sperziebonen; die zijn ons vaak te meelderig of draderig. Maar goed, als je dus regelmatig snijbonen eet, is een beetje variatie nooit weg. Laatst maakte ik dan ook deze snijbonen met tomaat en ui. Lekker hoor!
En natuurlijk heb ik nog meer recepten met snijbonen. Wat dacht je van Runder-snijbonen-roerbak? Of van pasta pesto met snijbonen en broccoli? En vergeet ook vooral niet naar de kabeljauw uit de oven met snijbonen, tomaatjes en katenspek en de Orecchiette met mozzarella, snijbonen, tomaatjes en worst te kijken.
Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram snijbonen, in ‘ruitjes’
4 tomaten, in stukjes
1 ui, fijngehakt
balsamicoazijn
peper en zout
olijfolie
Zo maak de snijbonen met tomaat en ui klaar:
1. Kook de snijbonen 8 minuten en giet daarna af.
2. Fruit de fijngehakte ui in 1 eetlepel olijfolie bijna zacht.
3. Doe er dan de in stukjes gesneden tomaat bij.
4. Zet het vuur iets hoger en blus af met een scheut balsamicoazijn.
5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6. Meng met de gare snijbonen en schep even om.
Lekker met een stukje vlees of vis en een gebakken aardappeltje! Eet smakelijk 😉