Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Snijbonen met tomaat en ui recept

Snijbonen met tomaat en ui

Snijbonen eten we hier bijna wekelijks. En dan niet de ‘scheermessen’ zoals ik ze vroeger wel kreeg, maar in sappige ruitjes. We vinden ze ook gewoon lekkerder dan sperziebonen; die zijn ons vaak te meelderig of draderig. Maar goed, als je dus regelmatig snijbonen eet, is een beetje variatie nooit weg. Laatst maakte ik dan ook deze snijbonen met tomaat en ui. Lekker hoor!

En natuurlijk heb ik nog meer recepten met snijbonen. Wat dacht je van Runder-snijbonen-roerbak? Of van pasta pesto met snijbonen en broccoli? En vergeet ook vooral niet naar de kabeljauw uit de oven met snijbonen, tomaatjes en katenspek en de Orecchiette met mozzarella, snijbonen, tomaatjes en worst te kijken.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram snijbonen, in ‘ruitjes’
4 tomaten, in stukjes
1 ui, fijngehakt
balsamicoazijn
peper en zout
olijfolie

Zo maak de snijbonen met tomaat en ui klaar:

1. Kook de snijbonen 8 minuten en giet daarna af.

2. Fruit de fijngehakte ui in 1 eetlepel olijfolie bijna zacht.

3. Doe er dan de in stukjes gesneden tomaat bij.

4. Zet het vuur iets hoger en blus af met een scheut balsamicoazijn.

5. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Meng met de gare snijbonen en schep even om.

Lekker met een stukje vlees of vis en een gebakken aardappeltje! Eet smakelijk 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie