Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

homemade zalmburgers

Homemade zalmburgers

Wij eten graag een stukje vis hier thuis. Het gebakken spul van de visboer is heerlijk op een makkelijke dag, maar we gebruiken vis zeker ook in gerechten die we zelf maken. Dit keer werden het zalmburgers met een lekker fris Aziatisch tintje. En ze waren een succes en komen zeker vaker op tafel. Zelf maken? Check het (eenvoudige) recept. 

Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het staat in de Schijf van Vijf. Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. (Bron: Voedingscentrum.nl)

Ingrediënten van deze homemade zalmburgers (4 stuks):

500-600 gram zalmfilet
10 gram verse koriander
6 cm verse gember
1 stengel citroengras
2 eetlepels sweet chilisaus
1 eetlepel bloem
zwarte peper
zout
olijfolie

Bereiding van deze homemade zalmburgers:

1. Kneus de stengel citroengras op een snijplank en trek het harde buitenste laagje eraf.

2. Schil de gember en hak deze samen met de zachte binnenkant van het citroengras en de koriander (met steeltjes en al) fijn op de snijplank.

3. Snijd de zalmfilet op het fijngehakte mengsel op je snijplank zo fijn mogelijk.

4. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper en voeg de bloem toe.

5. Meng even door elkaar en vorm dan vier burgers van het zalmmengsel.

6. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en leg de zalmburgers in de pan.

7. Draai de temperatuur iets omlaag en bak de zalmburgers aan elke kant goudbruin.

8. Doe de sweet chilisaus samen met een eetlepel water in de koekenpan en zorg dat het langs de zalmburgers loopt.

9. Draai de burgers nog een laatste keer om zodat beide kanten een laagje chilisaus krijgen.

10. Lekker op een knapperig broodje of met verse groenten en gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld.

Lusten je kinderen normaal gesproken alleen maar vissticks? Probeer deze zalmburgers dan eens want de broers hier in huis vonden ze super lekker. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie