Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Instaswap fall edition 2018

Instaswap fall edition 2018

Heb jij wel eens aan een Instaswap meegedaan? Of heb je nu echt geen idee waar ik het over heb? Zoals de naam al doet vermoeden speelt het zich af op Instagram en heeft het met ‘ruilen’ te maken. Je maakt in feite een pakketje voor een ander en je ontvangt zelf ook een pakketje. Van wie blijft geheim tot het moment dat je je pakketje ontvangt. Leuk toch? Tijd voor Instaswap fall edition 2018!

Een aantal jaar geleden, toen Instaswap net ontstond, deed ik al een paar keer mee. Alle deelnemers versturen op dezelfde dag hun pakketje en iedereen ontvangt dan ook, als de post meewerkt, op dezelfde dag. Een keer ontving ik een super leuk pakket, de andere keer slechts een paar posters van een deelnemer die blijkbaar posters verkocht. Een beetje teleurgesteld was ik wel en ook een van de redenen om even te skippen. Maar dit jaar deed ik weer mee.

Voor hen die nog nooit aan een swap meededen, een swap is een “uitwisseling”. Je wisselt aardigheidjes uit met iemand anders. Zo simpel is het. Je maakt(voorkeur) of koopt een aardigheidje voor je swappartner en verstuurt dat op de aangegeven datum met de post. Van alle deelnemers verwachten we foto’s op Instagram zodat er in die periode alleen maar ” happyposts” op IG te zien zullen zijn. Spreading some kindness zeg maar. (Bron: www.instaswap.nl)

Wat ik ontving met de Instaswap fall edition 2018:

Instaswap fall edition 2018

Mijn pakketje werd ’s avonds door mijn swapmaatje persoonlijk afgeleverd. Ze werkt vlakbij dus ach, net zo makkelijk. Ik kreeg een doosje vol met super leuk ingepakte cadeautjes. Ik kon me beheersen tot de volgende ochtend om het bij daglicht uit te pakken. Wat er allemaal tevoorschijn kwam? Een pot met homemade fudge, thee van mijn favoriete theewinkel, chocolade, boekenleggers, gepimpte knijpers om de theezakjes mee dicht te maken, twee leuke slingers en een boekje om mijn to-be-read boekenlijstje in bij te houden. Het is duidelijk dat ze goed naar mijn feed heeft gekeken. Super leuk echt!

Wat ik verstuurde met de Instaswap fall edition 2018:

Instaswap fall edition 2018

Uiteraard scrolde ik eerst uitgebreid door de timeline van mijn swapmaatje. Gelukkig is ze, net als ik, dol op lekker eten dus het thema was snel duidelijk. Ik maakte een rocky road (what else); lekker met Sinterklaas schuimpjes, chocolademunten en kruidnoten. En bij die rocky road hoort natuurlijk lekker thee dus stopte ik er ‘voor de open haard’ thee bij. Voor de gezelligheid stopte ik een paar grote waxinelichtjes met kaneelgeur in het pakket. Ik maakte kaneelsuiker dat niet alleen heerlijk is in de yoghurt maar het ook heel goed doet op kaneelsticks of roomboter kaneelkoekjes.  En voor in de keuken nog een toffe theedoek en een food postertje met daarop de print van een ananas. Ik hoop dat mijn swapmaatje blij is met haar pakket, het was in ieder geval weer leuk om te maken.

En, doe jij de eerstvolgende editie van Instaswap ook mee? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord