Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

lekker fred in het land foto

Lekker Fred in het land | Freddy Tratlehner

Vorig jaar mocht ik al het boek Lekker Fred van Freddy Tratlehner reviewen. Super leuk boek, met teksten zoals je ze niet snel tegenkomt. Geniaal. Inmiddels is er een nieuw boek van Fred: Lekker Fred in het land. En ook dit boek mocht ik weer reviewen. 

Lekker Fred staarde naar de horizon en dacht: wat zou erachter verscholen liggen? Hij nam een ham van zijn haring, maakte rechtsomkeer en liep naar Friesland. Wat nou horizon, dacht hij bij ze eigen. Die knoflooklanden zoeken het maar uit met hun ‘eetcultuur’. Lekker Fred in het Land kijkt niet verder dan de grens en neemt u mee op ontdekkingsreis in eigen provincie. Freddy beklimt ’s Neerlands hoogste bergen, trotseert onze woeste zeeën en daalt af in de druipsteengrotten van onze culinaire geschiedenis. Een zoektocht naar alleen de allerbeste lokale ingrediënten, met maar één missie: Nederland terug op smaak brengen. Een boek vol opzienbarende onthullingen en herziene feiten, die u ideeën en aannames over ons culinair erfgoed in een ander perspectief plaatsen. (Bron: omslag ‘Lekker Fred in het land‘)

Wat je kunt verwachten van Lekker Fred in het land

Lekker Fred in het Land omslagJe kunt rekenen op een boek met een nostalgische tintje als het gaat om de vormgeving. Het staat behalve vol met heerlijke recepten, ook vol met foto’s (waarvan je een deel niet zo snel zou verwachten) en vooral vermakelijke teksten. De recepten zijn, na een intro van Fred en een handige inhoudsopgave onderverdeeld in slechts twee hoofdstukken: Basisrecepten en Recepten. De recepten worden afgewisseld met feitjes en weetjes over onze voeding; ook dit is weer in de typische Fred-stijl geschreven. Achterin het boek vind je nog een (redelijk uniek) dankwoord en een receptenregister. In totaal telt het boek 192 pagina’s.

Over Freddy Tratlehner

Freddy is lid van de muzikale hitformatie ‘Jeugd van Tegenwoordig’, bekend van onder andere ‘Watskeburt?!’ en ‘Sterrenstof’. Hij studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op de relatie tussen voedsel, rituelen en circulaire kringvorming. Check vooral even zijn Instagram-account @vjeze_fur voor hilarische video’s met onder andere Janny van der Heijden (je weet wel, van Heel Holland Bakt), Joris Blijendijk en Ron Blaauw.

Lekker Fred in het land banner

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd om zelf te maken:

1 . Pasta met zeewieren
2. Vegemetarische loempia’s
3. Tempura van het land
4. Gnocchi met pepoensaus
5. Boerenkoolstamppot
6. Makkelijke tomaten-radijssalade
7. Aardappelsalajo met gefrituurde schilleren
8. Paddestoeljenschnitzel
9. Minestrone met alles uit het seizoen
10. Zeeuwse bolussen

En, ga jij ‘Lekker Fred in het land’ zeker kopen/lenen/lezen? Nog fijner om ook Lekker Fred te regelen zodat je even vooruit kunt ;-). 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie