Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

roerbak recept kipgehakt komkommer mango

Snel aan tafel met dit roerbak recept met komkommer, mango en kipgehakt

[:nl]Dit roerbak recept was dus heel erg lekker. Zo lekker dat ik het graag met je deel zodat je het zelf kunt maken. Een ideale maaltijd voor een avond waarop je niet zoveel tijd en/of zin hebt om uitgebreid te koken. In korte tijd zet je een lekkere voedzame maaltijd op tafel. 

Wij aten er pandanrijst bij, onze favoriete rijst, maar zilvervliesrijst of noodles kunnen ook heel prima. Kortom, wat je zelf het lekkerst lijkt. Kinderen aan tafel? Halveer dan de hoeveelheid sambal in de pan en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Een schaaltje kroepoek ernaast verzacht ook de hitte en is ook gewoon lekker om op te knabbelen nietwaar? Bij ons blijft er trouwens altijd wel rijst over en daar wordt nog net niet om gevochten. De mannen vinden het alledrie heerlijk met wat bruine suiker een een scheutje melk. Ieder zijn ding, ik pas.

Ingrediënten van dit roerbak recept

2 komkommers
1 mango (eetrijp)
2 sjalotjes
ca. 400 gram kipgehakt
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels sweet chilisaus
15 gram vers fijngehakte koriander
olijfolie
peper en zout

Bereiding van dit roerbak recept

1. Was de komkommers goed en halveer ze in de lengte.

2. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.

3. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik.

4. Schil de mango en snijd deze in blokjes van 1 cm.

4. Snipper de sjalotjes.

5. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin het kipgehakt rul met wat zout.

6. Voeg de sjalotten, komkommer, sweet chilisaus en sambal toe en roerbak 3 min. mee.

7. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden.

8. Breng op smaak met wat peper en zout.

9. Serveren met rijst of mie en bestrooi met de koriander.

Ik voeg dit nieuwe roerbak recept zeker toe aan mijn lijstje met ‘snelle voedzame maaltijden’. Heb jij ook zo’n lijstje? Let me know! [:en]Dit roerbak recept was dus heel erg lekker. Zo lekker dat ik het graag met je deel zodat je het zelf kunt maken. Een ideale maaltijd voor een avond waarop je niet zoveel tijd en/of zin hebt om uitgebreid te koken. In korte tijd zet je een lekkere voedzame maaltijd op tafel. 

Wij aten er pandanrijst bij, onze favoriete rijst, maar zilvervliesrijst of noodles kunnen ook heel prima. Kortom, wat je zelf het lekkerst lijkt. Kinderen aan tafel? Halveer dan de hoeveelheid sambal in de pan en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Een schaaltje kroepoek ernaast verzacht ook de hitte en is ook gewoon lekker om op te knabbelen nietwaar? Bij ons blijft er trouwens altijd wel rijst over en daar wordt nog net niet om gevochten. De mannen vinden het alledrie heerlijk met wat bruine suiker een een scheutje melk. Ieder zijn ding, ik pas.

Ingrediënten van dit roerbak recept

2 komkommers
1 mango (eetrijp)
2 sjalotjes
ca. 400 gram kipgehakt
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels sweet chilisaus
15 gram vers fijngehakte koriander
olijfolie
peper en zout

Bereiding van dit roerbak recept

1. Was de komkommers goed en halveer ze in de lengte.

2. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.

3. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik.

4. Schil de mango en snijd deze in blokjes van 1 cm.

4. Snipper de sjalotjes.

5. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin het kipgehakt rul met wat zout.

6. Voeg de sjalotten, komkommer en sambal toe en roerbak 3 min. mee.

7. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden.

8. Breng op smaak met wat peper en zout.

9. Serveren met rijst of mie en bestrooi met de koriander.

Ik voeg dit nieuwe roerbak recept zeker toe aan mijn lijstje met ‘snelle voedzame maaltijden’. Heb jij ook zo’n lijstje? Let me know! [:]