Soms maak je iets klaar voor de avondmaaltijd en weet je gelijk ‘dit is een blijvertje’. Juist, dat is ook het geval met deze courgette pannenkoekjes. Voedzaam en lekker en daar houden we van. Wij aten er lekker wat rauwkost bij (wortel en watermeloen) en een ciabatta. Niets meer aan doen!
Hoewel ik in dit recept zelf de courgette rasp, kun je natuurlijk ook voor gemak gaan en kant-en-klare courgetti halen bij de supermarkt. Dan zijn je pannenkoekjes nog sneller klaar. Kies dan wel voor de korte sliertjes anders wordt het geen succes. Mocht je toch ‘verkeerd’ hebben inkocht kun je er altijd nog courgetti bolognese van maken. Ook super lekker.
Ingrediënten van deze courgette pannenkoekjes:
300 gram courgette
100 gram feta
4 eieren, geklutst
120 gram bloem
0,5 rode ui, gesnipperd
peper en zout
olijfolie (om in te bakken)
Zo maak je deze courgette pannenkoekjes:
1. Snijd of verkruimel de feta in kleine blokjes.
2. Was de courgette en rasp deze grof.
3. Doe de courgette samen met de feta, bloem, en de rode ui in een schaal en schep om.
4. Doe de bloem die overtollig is, via een zeef, in een andere kom en meng deze met de eieren en breng op smaak met peper en zout.
5. Voeg nu het courgettemengsel toe aan het eimengsel en roer goed door elkaar.
6. Verhit wat olie in een koekenpan en leg met een lepel hoopjes beslag (zo’n 4 stuks) in de pan.
7. Draai ze voorzichtig met behulp van een vork en een spatel om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is en eet smakelijk!
En, ga jij aan de slag om zelf courgette pannenkoekjes te maken? Zo ja, laat je weten of het heeft gesmaakt?