Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #17 foto

Weekmenu #17: easy does it

Tijd voor weekmenu nummer 17! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu begint, lekker overzichtelijk, op maandag maar je kunt uiteraard zelf de indeling veranderen. Enjoy! 

Weekmenu #17

roerbak recept kipgehakt komkommer mango Maandag: roerbak recept met komkommer, mango en kipgehakt
Dit roerbak recept zorgt voor een ideale maaltijd op een avond waarop je niet zoveel tijd en/of zin hebt om uitgebreid te koken. In korte tijd zet je een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel.
TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes foto Dinsdag: TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes
Soms heb je van die gerechtjes die je dagen of weken achter elkaar voorbij ziet komen in je tijdlijn op de socials. Zo ook de ovenschaal met in het midden een plak feta en eromheen tomaatjes. Ik maakte een tijd geleden de TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes (en soepballetjes). Super eenvoudig maar ik moet zeggen dat het best lekker is. Kortom, handig recept voor drukke dagen.
Frittata met broccoli, spek en ui #lowcarb foto Woensdag: frittata met broccoli, spek en ui
Frittata’s zijn eigenlijk altijd een goed idee. Je verwerkt er heel eenvoudig restjes in en dat is ook altijd fijn. Frisse salade erbij en een broodje met een smeerseltje en iedereen is blij. 

tjap tjoy foto Donderdag: homemade tjap tjoi met lekker veel groenten
Hoewel wij niet vaak eten halen bij de Chinees, is het soms gewoon heerlijk om zo’n portie babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op je bord te scheppen. Dus waarom niet zelf een pan tjap tjoy maken? Beetje zilvervliesrijst erbij en smullen maar.
Spaghetti met haricots verts foto Vrijdag: spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin
Verse pasta vinden de mannen hier thuis heerlijk. Zelf maken waag ik me niet aan, maar de verse pasta’s van de supermarkt zijn ook prima. Deze spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin Cuisine staat vlot op tafel en smaakt heerlijk.
salade caprese foto Zaterdag: salade caprese
Als je aan salade caprese denkt, denk je waarschijnlijk aan plakjes tomaat en mozzarella om en om in een cirkel gestapeld met daartussen wat blaadjes basilicum en eventueel een toefje pesto. Met wat extra ingrediënten maak je er een echte salade van. Lekker bij de BBQ of met een broodje en wat smeerseltjes. Weekend food!
speculaas crumble met amandelspijs en appel foto Zondag: speculaas crumble met amandelspijs en appel
Midden in de zomer een vleugje december? Welja. Want hoewel de speculaas crumble met amandelspijs extra goed past bij Sinterklaas, denk ik niet dat iemand bezwaar heeft als je dit bakseltje nu op tafel zet, wat jij?

 

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie