Ik heb weer een toprecept voor je als het gaat om lekker, voedzaam en snel voor doordeweekse drukke dagen! Hier aan tafel vond iedereen het totaal geen probleem als ik deze vegetarische shoarmaschotel regelmatig in de herhaling gooi. Dus doe er je voordeel mee en check snel het recept voor deze allemansvriend.
Geen fan van geitenkaas? Geen enkel punt, je kunt net zo goed koeienkaas kiezen. Belegen kaas, oude kaas… net wat je lekker vindt. Ik denk zelfs dat cheddar een zomaar goed idee zou kunnen zijn. Kwestie van uitproberen! Eet je liever vlees? Dan kun je uiteraard net zo makkelijk varkens- of kipshoarma gebruiken in de shoarmaschotel.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
350 gram vega shoarma
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in kwart ringen
250 gram haricots verts, gewassen en gehalveerd
500 gram rösti
1 ei, geklutst
150 gram geraspte oude geitenkaas
olijfolie
Zo maak je deze vegetarische shoarmashotel:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de rode ui en paprika een minuut of 2-3.
3. Voeg dan de shoarma en haricots verts toe en bak het geheel een minuut of 5 tot het mengsel begint te kleuren.
4. Breng eventueel op smaak met peper en zout en doe de shoarma-groentemix dan in een ovenschaal.
5. Meng de geraspte geitenkaas en het ei door de rösti.
6. Verdeel het röstimengsel over de ovenschaal en zet deze dan in de oven.
7. Na zo’n 30 minuten is de vegetarische shoarmaschotel klaar.
Lekker met (verse) knoflooksaus! Misschien nog een lekkere salade ernaast als je wat tijd over hebt terwijl de shoarmaschotel in de oven staat? De vega patat shoarma is trouwens ook een aanrader!