Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Vegetarische shoarmaschotel uit de oven met rösti
vegetarische shoarmaschotel foto voor

Vegetarische shoarmaschotel uit de oven met rösti

Ik heb weer een toprecept voor je als het gaat om lekker, voedzaam en snel voor doordeweekse drukke dagen! Hier aan tafel vond iedereen het totaal geen probleem als ik deze vegetarische shoarmaschotel regelmatig in de herhaling gooi. Dus doe er je voordeel mee en check snel het recept voor deze allemansvriend.

Geen fan van geitenkaas? Geen enkel punt, je kunt net zo goed koeienkaas kiezen. Belegen kaas, oude kaas… net wat je lekker vindt. Ik denk zelfs dat cheddar een zomaar goed idee zou kunnen zijn. Kwestie van uitproberen! Eet je liever vlees? Dan kun je uiteraard net zo makkelijk varkens- of kipshoarma gebruiken in de shoarmaschotel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

vegetarische shoarmaschotel foto na350 gram vega shoarma
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in kwart ringen
250 gram haricots verts, gewassen en gehalveerd
500 gram rösti
1 ei, geklutst
150 gram geraspte oude geitenkaas
olijfolie

Zo maak je deze vegetarische shoarmashotel:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de rode ui en paprika een minuut of 2-3.

3. Voeg dan de shoarma en haricots verts toe en bak het geheel een minuut of 5 tot het mengsel begint te kleuren.

4. Breng eventueel op smaak met peper en zout en doe de shoarma-groentemix dan in een ovenschaal.

5. Meng de geraspte geitenkaas en het ei door de rösti.

6. Verdeel het röstimengsel over de ovenschaal en zet deze dan in de oven.

7. Na zo’n 30 minuten is de vegetarische shoarmaschotel klaar.

Lekker met (verse) knoflooksaus! Misschien nog een lekkere salade ernaast als je wat tijd over hebt terwijl de shoarmaschotel in de oven staat? De vega patat shoarma is trouwens ook een aanrader!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie