Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

salade caprese foto

Salade caprese recept

Als je aan salade caprese denkt, denk je waarschijnlijk aan plakjes tomaat en mozzarella om en om in een cirkel gestapeld met daartussen wat blaadjes basilicum en eventueel een toefje pesto. Ik maakte er met wat extra ingrediënten een echte salade van en dit recept is dan ook gelijk een blijvertje dat ik vaker op tafel ga zetten. 

Je kunt deze salade caprese eten als lunch (voldoende voor twee personen) met een broodje erbij, of als bijgerecht (voldoende voor 4 personen). Uiteraard kun je de hoeveelheden eenvoudige verdubbelen als je meer mensen een plezier wil doen met deze heerlijkheid. Heerlijk bij een barbecue ook! Maar doordeweeks met een stukje kip of vis bijvoorbeeld is het ook een feestje. En super eenvoudig te maken, daar houden we ook van toch?

Dit heb je nodig:

50 gram rucola
250 gram (tros) cherrytomaatjes
1 zakje mini mozzarella
2 eetlepels groene pesto
50 gram pijnboompitten
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
1 sjalotje
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze salade caprese:

1. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Blijf er wel bij en schud regelmatig om, want voor je het weet zijn ze verbrand. Doe ze daarna in een kommetje.

2. Doe de rucola in een ondiepe schaal.

3. Doe de bolletjes mozzarella met de pesto in een kommetje en schep om zodat alle bolletjes bedekt zijn met de pesto.

4. Was en halveer de (tros) cherrytomaatjes en verdeel ze over de rucola in de schaal.

5. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes en verdeel deze ook over de salade.

6. Schep nu de bolletjes mozzarella erbij en verdeel de blaadjes basilicum over de salade.

7. Bestrooi de salade nu (subtiel) met wat (zwarte) peper en zout en verdeel de olijfolie erover.

8. Zet de salade caprese op tafel, samen met de geroosterde pijnboompitten. Niet iedereen is fan van de pitjes dus die kun je naar wens toevoegen zodra je wat salade op je bord hebt geschept.

Heb je zin in nog meer lekkere salade recepten? Kijk dan zeker even hier >> Als je zelf nog een lekker recept hebt, dan houd ik me aanbevolen! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie