Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes
TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes foto

TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes

Soms heb je van die gerechtjes die je dagen of weken achter elkaar voorbij ziet komen in je tijdlijn op de socials. Zo ook de ovenschaal met in het midden een plak feta en eromheen tomaatjes. Ik maakte de TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes (en soepballetjes). Super eenvoudig maar ik moet zeggen dat het best lekker is. Kortom, handig recept voor drukke dagen waarop je toch snel een maaltijd op tafel wil zetten. 

Waarom dit recept zo’n succes is? Juist vanwege de eenvoud en het feit dat het snel op tafel staat. Maar waarschijnlijk ook doordat het een maaltijd is die kinderen goed kunnen waarderen. Kleine broer sprak uit de grond van zijn hart toen hij zei: “Dit is nou écht lekker!”. Dus… doe er je voordeel mee.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 Boursin kruidenkaasje, 150 gram
500 gram snack tomaatjes
400 gram volkoren fusili
250 gram runder soepballetjes
olijfolie
peper en zout
handje krulpeterselie, gehakt

Zo maak je deze TikTok pasta met Boursin:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de snack tomaatjes in een ruime ovenschaal en leg de Boursin in het midden.

3. Bestrooi de tomaatjes met wat peper en zout en besprenkel met een scheutje olijfolie.

4. Zet de schaal in de oven gedurende zo’n 20 minuten.

5. Kook ondertussen de pasta gaar en bak de soepballetjes in een droge koekenpan gaar.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en prak met een vork de tomaatjes en Boursin door elkaar tot een saus ontstaat.

7. Giet de volkoren fusieli af, meng samen met de soepballetjes door de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.

8. Bestrooi tot slot de TikTok pasta met de gehakte peterselie.

Ik koos bewust niet voor feta maar voor Boursin omdat dat me gewoon vele malen lekkerder leek. Als jij dol op feta bent, kun je dat natuurlijk net zo eenvoudig gebruiken. Voeg dan nog wel een teentje knoflook (geperst) toe. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie