Ontbijten met muffins klinkt heel prima toch? Met deze ontbijtmuffins is het ook nog gewoon een voedzaam en gezond ontbijt. Ik vind ze in ieder geval een prima alternatief ter afwisseling met mijn dagelijkse bakje yoghurt met fruit in de ochtend. Overigens zijn ze ook heel geschikt als (goed) tussendoortje en neem je makkelijk mee naar school of kantoor.
Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst en denk nu niet dat je extra vroeg hoeft op te staan als je wilt ontbijten met deze gezonde ontbijtmuffins. De blender (of staafmixer) is je grote vriend en mixt in een mum van tijd alles door elkaar. Zelf nog even een paar minuten alles door elkaar mengen en daarna doet de oven de rest terwijl je zelf gaat douchen of de trommeltjes van de kids vult voor school. Enjoy!
Ingrediënten van deze ontbijtmuffins:
2 eieren
1 banaan
100 ml rijstemelk
1 eetlepel citroensap
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
handvol rozijnen
klein handje walnoten
200 gram havermout
100 gram blauwe bessen (bevroren)
snufje zout
Bereiding van deze ontbijtmuffins:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 muffinvormpjes in een muffin bakblik.
2. Doe de eieren, banaan, rijstemelk en het citroensap in een blender en mix tot een luchtig geheel (kan ook met staafmixer).
3. Doe de havermout, kaneel en het bakpoeder en snufje zout in een beslagkom.
4. Voeg het ei/banaan-mengsel uit de blender toe aan de beslagkom en meng goed door elkaar met een spatel.
5. Voeg de (gebroken) walnoten, rozijnen en blauwe bessen toe en roer nog een keer goed om.
6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
7. Bak de ontbijtmuffins zo’n 30 minuten tot ze gaar zijn en laat ze dan afkoelen.
8. Je kunt ze in een afgesloten trommel een paar dagen bewaren maar invriezen gaat ook prima.
De broer kregen deze ontbijtmuffins mee naar school als 10-uurtje met wat fruit ernaast en vonden ze heerlijk. Ga jij ze ook maken?