Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin
Spaghetti met haricots verts foto

Spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin

Verse pasta vinden de mannen hier thuis heerlijk. Zelf maken waag ik me niet aan, maar de verse pasta’s van de supermarkt zijn ook prima. Deze spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin Cuisine stond vlot op tafel en smaakte heerlijk. Perfect voor een doordeweekse dag. Zeker als er ook nog gesport moet worden.

Hoewel ik in dit recept haricots verts heb gebruikt, kun je ook voor sperziebonen kiezen. Zorg dan wel dat je mooie dunne sperziebonen hebt. Voor de variatie kun je ook nog groene asperges, peultjes, broccoli of sugar snaps. Mocht je nog meer groenten willen, dan zet je er een frisse salade naast op tafel.

Ingrediënten:

500 gram verse spaghetti
400 gram haricots verts
150 gram warm gerookte zalmflakes
1 blikje roze of rode zalm, schoongemaakt
1 kuipje Boursin Cuisine
2 bosuitjes, in ringetjes

Zo maak je deze spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin:

1. Maak de haricots verts schoon, snijd doormidden en kook in zo’n 4 minuten beetgaar.

2. Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de verse spaghetti.

3. Smelt in een hapjespan de Boursin Cuisine en meng hier de haricots verts doorheen.

4. Schep er voorzichtig de zalm uit blik doorheen, zodat het niet volledig uit elkaar valt.

5. Giet de spaghetti af, spoel kort na met water en verdeel over vier borden.

6. Schep hier het haricots verts mengsel overheen en verdeel tot slot de warm gerookte zalmfakes over de borden.

7. Garneer met de ringetjes bosui.

Ben je fan van Boursin? Check dan ook eens het recept voor gegratineerde broccoli of volkoren pasta met Boursin, spinazie en tomaatjes

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie