Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Header weekmenu 15

Weekmenu #15: kleurrijk en smakelijk

Tijd voor weekmenu nummer 15! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Vandaag is het eerste Pinksterdag en genieten we van een lang weekend. Pak je boodschappenlijstje er maar weer bij want het is tijd om de maaltijden van de komende week te plannen. Ik ging dit keer voor kleurrijk om een beetje vrolijkheid op je bord te toveren en uiteraard zijn alle recepten super smakelijk. Ben benieuwd welke jouw favoriet is.

Weekmenu 15

Weekmenu #15

Maandag: vega lasagne met spinazie en romige pestosaus
Meatless monday! Deze vega lasagne met spinazie en romige pestosaus is echt heerlijk. Liever toch vlees? Dan kun je uiteraard de vega kipstukjes vervangen door stukjes kipfilet.

Dinsdag: romige zuurkoolschotel met ham en krieltjes
Deze romige zuurkoolschotel met ham en krieltjes is niet alleen super lekker, maar staat ook nog eens super vlot op tafel. Handig dus voor deze doordeweekse dag!

Woensdag: Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s
Laagjestaarten zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn ook heerlijk! Deze Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s lijkt qua smaak erom op lasagne.

Donderdag: Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto
We blijven even in Italiaanse sferen met dit Italiaans stamppotje.  Super lekker en heel eenvoudig te maken. Ook wel eens prettig, toch? Check het recept!

Vrijdag: kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella
Vrijdag visdag! En als je van maaltijden houdt die makkelijk uit voorraad te maken uit zijn, dan is dit recept voor kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella echt iets voor jou. Eet lekker!

Zaterdag: noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei
De broers tellen nog net niet exact of de garnalen wel eerlijk zijn verdeeld. Kortom, deze noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei zijn dus geslaagd en prima weekend food!

Zondag: bountybollen
Bountybollen? Jazeker! Denk kokosmakroon gecombineerd met een bounty… of eigenijk een soort van omgekeerde bounty. Hoe dan ook super lekker dit!

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie