Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Wat heb je allemaal nodig als je wilt starten met hockey?
Wat heb je allemaal nodig als je wilt starten met hockey? foto

Wat heb je allemaal nodig als je wilt starten met hockey?

Hoewel ik zelf niet hockey (en dat ook nooit ga doen), ben ik onderdeel van een hockeygezin. Alle drie de mannen hier in huis hockeyen bij de Almeerse HockeyClub. De man hockeyt al sinds zijn 15e en inmiddels bij de Veteranen, grote broer bij de JO18-1 en kleine broer bij de JO12-1. De garage is dé plek waar alle hockeyspullen een plek hebben. Wil jij starten met hockey en vraag je je af wat je nodig hebt? Lees maar  mee! 

Als je ook in de zaal gaat hockeyen heb je nog wat andere spullen nodig zoals een speciale zaalstick, zaalschoenen én een zaalhandschoen. Omdat het grootste deel van het jaar zich buiten op het hockeyveld afspeelt som ik hieronder een lijstje must haves op voor als je wil beginnen met veldhockey.

Starten met hockey? Dit zijn de must haves!

1. Een hockeystick (what else…)
Inkoppertje toch? Zonder hockeystick wordt het lastig hockeyen tenslotte. Ga je eerst een paar keer meetrainen en weet je nog niet 100% zeker of je lid wordt van de hockeyclub, dan kun je meestal wel gebruikmaken van een leenstick. Daarna heb je al snel een eigen hockeystick nodig.

Volwassen hockeystick opmeten
Plaats de bovenkant van de hockeystick onder de oksel en houd de stick vast langs de zijkant van het lichaam. Het uiteinde van de krul mag tot vlak onder de knie uitkomen. Wanneer de haak boven de knie komt, adviseren wij een maat groter te nemen.

Jeugd hockeysticks opmeten
Ga rechtop staan. en plaats de stick vanaf de grond rechtop langs je lichaam. De hockeystick mag vanaf de grond absoluut niet boven je navel uit komen. Enkele centimeters onder je navel is geen enkel probleem.

2. Een bitje
Het is verplicht om tijdens het hockeyen een bitje te dragen. En niet zonder reden hoor; ik heb genoeg narigheid gezien. Ook met een bitje trouwens… Nu kun je bij een sportzaak een bitje kopen dat je warm moet maken en dat daarna de vorm van je tanden (min of meer) aanneemt. Onze ervaring is dat een maatwerk bitje vele malen beter zit. Logisch, want zo’n bitje wordt gemaakt op basis van een afdruk van je gebit.

3. Scheenbeschermers
Net als een bitje zijn ook scheenbeschermers verplicht. Ook niet zonder reden; zo’n hockeybal tegen je schenen is geen feestje. O en bereid je vast voor: die dingen gaan enorm meuren na verloop van tijd. Ook als je ze regelmatig wast ja.

4. Hockeykousen
Over die scheenbeschermers gaan nog een paar lange hockeykousen. Je hebt sowieso voor de wedstrijden (club)kousen voor thuis- en uitwedstrijden nodig en dan nog kousen voor de trainingen.

5. Hockeyschoenen
Zo’n hockeyveld is gladder dan je zou vermoeden dus ik zou het niet op een paar sportschoenen proberen die je toch nog had staan. Speciale hockeyschoenen zijn een must om je goed over het veld te kunnen bewegen.

Daarnaast heb je natuurlijk een outfit nodig. Een trainingspak is ook handig, net als een bidon en ruime (hockey)tas. Misschien nog een handschoentje om te voorkomen dat je je handen beschadigt. Als je eenmaal alles in huis hebt wens ik je heel veel hockeyplezier bij de hockeyclub van jouw keuze! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie