Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto
Italiaans stamppotje foto

Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto

Soms pakken recepten gewoon verrassend goed uit. Dit Italiaans stamppotje bijvoorbeeld. Super lekker en past goed bij het voorjaar dat langzaam maar zeker dichterbij komt. En nog een pluspunt: het is super eenvoudig te maken. Ook wel eens prettig. Zeker als het om een doordeweekse dag gaat, toch? 

In dit stamppotje gaan een paar eetlepels pesto arrabiata. Dat is een rode pesto met een pittige smaak. Uiteraard kun je het ook door de pasta gebruiken, maar geloof me als ik zeg dat het dit Italiaans stamppotje echt wat extra’s geeft. En natuurlijk kun je ervoor kiezen om de pesto zelf te maken, maar ik ging voor het gemak van een potje.

Hier vind je nog meer heerlijke recepten voor stamppotjes >>

Ingrediënten:

1 kilo kruimige aardappelen, geschild
500 gram snack tomatenmix, in vieren gesneden
75 gram rucola
1 sjalotje, gesnipperd
100 gram geraspte oude kaas
2-3 eetlepels pesto arrabiata
scheutje melk
zout

Zo maak je een Italiaans stamppotje:

1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken en kook ze in zo’n 20 minuten gaar en giet af.

2. Doe de geraspte kaas bij de aardappelen samen met wat zout een een scheutje melk en stamp tot een smeuïge puree.

3. Voeg dan de gesnipperde sjalot, rucola, pesto arrabiata (naar smaak) en de tomaatjes toe, meng goed door elkaar en warm nog even door.

4. Verdeel het stamppotje over vier borden. Lekker met runder chipolataworstjes!

Hoewel kleine broer een stuk minder enthousiast was dan ik (want rucola en tomahaaaat), gaat dit recept toch echt regelmatig op herhaling gok ik. Al is het dan maar alleen voor de man en mij. Ga jij het proberen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie