Meatless monday? Of any day eigenlijk… Dan moet je echt een keer deze vega lasagne met spinazie en romige pestosaus maken. Heerlijk! Het recept kwam ik tegen tijdens een rondje door de supermarkt-bladen. Ok, hij is vrij machtig maar dan neem je gewoon een wat kleiner stuk zeg ik. Op die manier houd je nog wat over voor de volgende dag ook.
En als je een pastaliefhebber bent die graag vegetarisch eet, dan is de ’traditionele’ vegetarische lasagne misschien ook wel iets voor je. De pappardelle met paddenstoelen en pesto is ook een aanrader trouwens, net als de linguine met vegetarische kipstukjes. Kun je voorlopig even vooruit met vega pastarecepten ;-).
Ingrediënten:
1 kilo verse spinazie, gewassen en grof gehakt
350 gram vega kipstukjes (Vivera)
200 ml kookroom
250 ml melk
1 zakje mix voor bechamelsaus
135 gram pesto
500 gram lasagnevellen (vers)
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
peper
zout
nootmuskaat
olijfolie
Zo maak je deze vega lasagne:
1. Doe voor de eerste portie een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan, verhit deze en laat hierin de spinazie, in porties, slinken. Vang als een deel klaar is steeds op in een vergiet. Herhaal dit tot alle spinazie gedaan is.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
3. Verhit nu wat olijfolie in de hapjespan en bak hierin de vega kipstukjes een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
4. Giet dan de kookroom erbij en breng aan de kook. Laat heel even (2 min.) pruttelen en zet dan de pan weg.
5. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ook weg.
6. Schep nu de pesto bij de kipstukjes en room en meng door elkaar.
7. Breng de spinazie, die goed uitgelekt is, op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
8. Schep nu wat bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal en bedek met een laag lasagnevellen.
9. Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen en daarna de helft van de romige pestosaus.
10. Herhaal deze stappen nog eens en eindig met een laag lasagnevellen.
11. Bestrijk deze met de rest van de bechamelsaus en bestrooi dan met de Parmezaanse kaas.
12. Bak de vega lasagne in zo’n 30-40 minuten gaar en goudbruin. Zet dan de oven uit en laat de lasagne nog 10 minuten rusten voor je ‘m aansnijdt.
Voor de ouders onder ons: de broers aten het met smaak op, zonder gepiep over spinazie en dat is vooral bij kleine broer winst hoor. Wat de bechamelsaus betreft; die kun je uiteraard helemaal zelf maken. Ga jij deze vega lasagne met romige pestosaus ook maken?