Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s
Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla's foto

Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s

Laagjestaarten zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn over het algemeen ook heerlijk, makkelijk te maken én je scoort er punten mee bij kinderen. Dit keer ging ik voor een Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s. Het resultaat? Een taart die qua smaak en structuur veel weg heeft van een lasagne. 

Ik gebruik eigelijk altijd volkoren tortilla’s (of wraps, net je hoe je het noemen wilt). Of het nu gaat om deze laagjestaart, om enchilada’s, wraps of quesadilla’s. Om twee redenen: ze zijn voedzamer dan de witte versie en ik vind ze vele malen smakelijker. Mocht je die mening niet delen, dan kun je uiteraard ook witte tortilla’s gebruiken in dit recept. Jij mag kiezen!

Ingrediënten:

Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla's foto8 volkoren tortilla’s (Santa Maria)
350 gram rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 teentje knoflook
2 pakjes Heinz tomato frito (samen 700 gram)
2 bollen buffel mozzarella
handje geraspte kaas (belegen of oud)
handje verse basilicum-blaadjes
peper
zout
nootmuskaat
paprikapoeder
olijfolie

Zo maak je de Italiaanse laagjestaart:

1. Bekleed een springvorm of ronde ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika en courgette even tot het mengsel zacht begint te worden.

3. Voeg dan het gehakt toe en bak rul terwijl je ondertussen op smaak brengt met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.

4. Knijp het teentje knoflook boven de pan fijn en bak nog heel even mee.

5. Voeg dan de tomato frito toe, draai de temperatuur omlaag en laat zachtjes pruttelen. Proef ook even of de smaak goed is, of dat je misschien nog wat kruiden moet toevoegen.

6. Snijd de bollen mozzarella allebei in vier gelijke stukken.

7. Leg op de bodem van de springvorm of ovenschaal een volkoren tortilla en schep daarop (met een soeplepel) een laagje vulling. Houd de randen vrij, want de vulling loopt uit in de oven.

8. Verkruimel een stukje mozzarella over de laag en leg er twee of drie blaadjes basilicum op voor je de volgende tortilla er bovenop legt.

9. Herhaal dit tot je alle acht de tortilla’s hebt gebruikt. Verdeel je vulling dus ook zodanig dat je voldoende hebt voor alle acht de lagen.

10. Op de bovenste laag strooi je tot slot het handje geraspte kaas.

11. Als je een springvorm gebruikt, kun je voor de zekerheid een laagje aluminiumfolie om de buitenkant vouwen om lekken in je oven te voorkomen.

12. Schuif de Italiaanse laagjestaart nu de oven in en laat ‘m daar zo’n 20-25 minuten staan, zodat alle mozzarella de kans krijgt om te smelten.

13. Snijd de taart in punten en serveer met een lekkere frisse salade.

Mocht je deze Italiaanse laagjestaart een succes vinden, probeer volgende keer dan eens de Mexicaanse toritallataart. Ook heerlijk! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie